Debatt: Ett föredöme som regionen vill krossa

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. I en insändare frågar sig läkaren Jan Ulfberg vad regionens motivation med att lägga ned en välfungerande verksamhet, i det här fallet öron-näsa-halsmottagningen vid Lindesbergs lasarett är. Läs insändaren här.

Öron-näsa-halssjukvård i Lindesberg. Ett föredöme som Region Örebro län vill krossa!

Det är kanske inte känt för alla, att Region Örebro län i sin nedläggningsiver även förslagit stängning av Öron-näsa-halsmottagningen vid Lindesbergs lasarett.

Till skillnad från flertalet andra liknande kliniker i landet, som är beroende av hyrpersonal, har öronkliniken i Lindesberg bl a 2 ordinarie öronläkare. Kvalitet och bemötande i verksamheten är omvittnad god, och mottagningens ekonomi är välskött. Inga underskott.
Vad är regionens motivation här till denna galenskap att lägga ned en välfungerande verksamhet? En nedläggning som skulle innebära att äldre patienter inom öronsjukvården liksom ”öronbarn”, kanske tillsammans med anhörig/vårdnadshavare måste resa de 10 milen till Örebro från den norra länsgränsen. En arbetsdag försvinner dessutom för vårdnadshavaren. Nedläggningsförslaget saknar all tänkbar logik och rationalitet! Eller, man kan inte komma ifrån tanken att regionen kanske har en hemlig agenda som i ”slutänden” innebär att Lindesbergs kommun består av en jättestor vårdcentral där ingen sjukvårdspersonal vill arbeta. Enligt svenska allmänläkare vill man, liksom i våra grannländer, arbeta vid mindre enheter, med en större närhet till patientens livssituation!

Vi liksom många andra medborgare i länet förväntar vi oss ett svar från regionen: Vad är meningen med detta?

Jan Ulfberg

Jerry Elvin

Gun Hasselgren

Lars Idstam

Peter Jilke

Reidar Johansson

Samtliga boende i Bergslagen

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.