Lillemor Bodman.

Debatt Lillemor Bodman

LINDESBERG. Moderaten Lillemor Bodman i Lindesberg fortsätter att slåss för att övervinna kulturskillnader i samhället. Nu motionerar Bodman och Moderaterna om så kallade hederskulturer.

Lillemor Bodman har gjort sig välkänd för sina försök att integrera olika kulturer i det svenska samhället i allmänhet och i Lindesberg i synnerhet. Nu har Bodman skrivit en motion till kommunfullmäktige där hon/moderaterna vill att övriga politiker tar problemen med hederskultur på allvar. Bodman menar att både politiker och tjänstemän behöver utbilda sig om hederskkulturer och dess konsekvenser.

Lillemor Bodman menar att ett välkänt problem med hederskulturer varit känt, men att inte mycket har hänt. Hederskulturer strider mot svenska lagar och innebär mycket lidande för de som drabbas och Bodman menar att vi måste göra mer och bättre.

Bodman förespråkar föreningen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime – som skulle kunna utbilda politiker och tjänstemän vad hederskulturer innebär och hur man kan arbeta mot dessa.

5 Comments

 1. Helene Eriksson, vilka studieförbund pratar du om och vilka belägg har du för att de pengarna går till att fianansiera IS och terrorism?

 2. Svar till Lasso. Ett av studieförbunden gör det definitivt, håller på och detaljstuderar dom andra för det finns ett till studieförbund och en kyrklig organisation som är högintressanta i ämnet. Ett av studieförbunden har redan fått sina bidrag indragna av flera kommuner i landet och är hårt kritiserade av svenska terrorforskare. Tyvärr så är kunskaperna inom kommunerna mycket låga, vilket man kan tycka är naturligt då man inte i sina vildaste fantasier kan förstå vad dessa grupper sysslar med. Och då har inte granskningen av alla andra grupper som fått bidrag ens räknats in….

 3. ”Nä, det är rasistiskt att upprätthålla Svenska lagar…” Hörde jag senast förra veckan från en bekants dotter. Kanske är det dags att denna fråga tas i Riksdagen också? Eller kanske till och med i… Massmedia?! *flämt*

  Jag skriver det lite som skämt men på fullaste allvar; folk får tro, tycka och säga precis vad de vill bara de följer lagarna och inte orsakar definitiv skada. Men man blir inte så poppis när man säger så, speciellt inte som politiker.

 4. Det vore väl passande att Helene Eriksson specificerar vilka grupper Lindesberg kommun lämnar bidrag till som förespråkar hedersvåld och är med och finansierar terrorism.

 5. Bra att nån tar tag i det. Men Lindesbergs kommun beviljar tyvärr ekonomiska bidrag till grupper som är förespråkare för hedersvåld och hederskulturens bevarande. (Senast 2020, årets uppgifter har jag inte kunnat hitta…än)
  Där finns mycket att dra in och förhindra att dessa gruper kan fortsätta existera. Grupper som beviserligen stödjer terrorgrupper genom finansiering och utbildar i hederskulturens vidriga behandlng av människor. Dvs bidragen som gruppen får är skattepengar som du och jag har tjänat in på att arbeta. Dessa pengar går till hederskulturer, antisemitism och terrorgrupper som IS. Ja ,vi Svenskar är faktiskt stora terrorfinansiärer genom vårt bistånd och våra bidrag. Så stora att omvärlden har börjat att kritisera oss för det.
  Tyvärr så finns det alldeles för få kunniga om dessa grupper i våra kommuner. Tjänstemän som ”tycker” istället för att ta reda på sann fakta kan vara livsfarlig för en enskild person. Och det är inte lätt, det ska tilläggas för aktivister finns överallt. Men det finn många kunniga och väletablerade experter i ämnet här i Sverige, dom är faktiskt internationellt erkänt skickliga. Men det finns en erkänt skicklig kvinna inom räckhåll. Soheila Fors i Karlskoga, hon vet allt om heder o hedersmotiven. Tack för ditt arbete Lillemor!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.