Debatt: Något måste göras skyndsamt

i ETTAN/HÄLLEFORS/INSÄNDARE/DEBATT

INSÄNDARE/DEBATT. I en debattartikel skriver moderaterna Cecilia Albertsson, Hällefors, och Tony Ring, Karlskoga, att länsväg 205 mellan Grythyttan och Karlskoga är en katastrof och att något måste göras skyndsamt. Läs debattinlägget här.

Katastrofväg 205 Grythyttan – Karlskoga

Vägen är klassificerad som en riskklass 4 enligt trafikverkets standardisering, baserat på hur många bilar per dygn som passerar. Årsdygnstrafiken är det som avgör hur man klassificerar vägen. På denna väg rör det som om 584 bilar per dygn. Trafikverkets bestämmelser gör gällande att, ojämnheter över 1,5 cm skall åtgärdas inom 48 timmar, enligt Glenn Sedin projektledare på Trafikverket (NA 4 feb).

Vi anser inte det är rimligt att man baserar underhåll/klassificering enbart på hur många bilar som passerar denna sträcka per dygn. Denna sträcka är viktig ur ett arbetspendlarperspektiv, Länstrafiken har höjt sin prioritering av just den anledning, genom att öka antalet bussturer/dag. Att då Trafikverket inte är lyhörd nog och möter denna satsning i sitt vinterunderhåll är katastrof! Här finns risken att arbetsgivare inte hittar sina kommande medarbetare om pendling gör det omöjligt att tacka ja till en anställning? Att riskera våra kommuninvånares liv, genom dåligt vintervägsunderhåll är något som blir Trafikverkets ansvar. Vi politiker i såväl Hällefors som Karlskoga kommuner har gång efter annan påtalat vikten av RV 205, den är viktig för att möta våra invånares krav på säkerhet ur arbetspendling/lasarett (BB) perspektiv, möt oss då genom aktiv handling! Svallisen som blir kvar och ett möte med buss/lastbil, gör det så gott som omöjligt att passera på ett tryggt och säkert sätt.

Vi anser att något måste göras och det skyndsamt, vi kan inte acceptera att inte bli tagna på allvar när vi protesterar och talar för våra kommuninvånares trygghet och säkerhet.

Cecilia Albertsson, KS ledamot (M) Hällefors                                  

Tony Ring, Ordf KS (M) Karlskoga

1 Comment

  1. Tycker att vägstumpen har vissa likheter med ” Mombasa road” i Kenya.

    Den trafikerar man helst inte när det är mörkt. Risken att köra ned i potthål.
    Dessutom bör man ha ett tungt fordon med stora hjul, typ Land Rover.

    Underhållet, som inte finns, visar att Sverige, med 7-milasteg går mot bananrepublik. En anledning till att en del inte törs bosätta sig på landet.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.