Debatt: Nu är det nog!

i ETTAN/HÄLLEFORS/INSÄNDARE/DEBATT

INSÄNDARE/DEBATT. Moderata politikern i Hällefors Cecilia Albertsson är arg och frustrerad efter Långfredagens upplopp i Örebro och menar att det är nog nu. Läs Cecilia Albertssons debattinlägg här.

Socialdemokraterna har det yttersta ansvaret

Långfredagen blev en otroligt sorglig kväll i Örebro. Gårdagens våldsamma motdemonstrationer mot Rasmus Paludan som fått tillstånd att bränna koranen i Örebro, resulterade i 4 brända polisbilar, 8 skadade poliser och en privatperson. 

En polisbuss kapades av demonstranter och kördes över den lilla bron över ån in i den brinnande högen av polisbilar, i Sveaparken av vandalister och huliganer. Till slut tvingades polisen, som har till uppgift att upprätthålla demokratin till reträtt. Balansen i rättssamhället är allvarligt rubbad. 

Med stor sorg, ilska och frustration sänder jag mina varmaste tankar och djupaste tacksamhet till blåljuspersonalen som kämpade på platsen. Riktiga hjältar som kämpade med livet som insats för att försvara vår stad och vår demokrati. 

Vår grundlagsstadgade yttrandefrihet är inte till för att skydda det som alla håller med om. Den är till för att skydda det som skaver, det som provocerar och det som gör vissa förbannade. Paludan har lagen i ryggen, oavsett vad man tycker om tilltaget. Paludan är en enligt mig en idiot. Däremot står jag 100% bakom lagen som låter honom utföra sin protest.  

Tyvärr är det så att de som får betala räkningen för detta vansinne är civilbefolkningen. 

De som vill tysta det de inte tycker om med våld ska ha hårda straff och kan lämna vår liberala demokrati. Nu krävs handling. Ge poliserna de resurser som de behöver, vi behöver skarpa åtgärder som biter, gör om lagarna så personer som agerar på detta vis får mycket hårda kännbara straff.  

Morgan Johansson och Socialdemokraterna har det yttersta ansvaret, men har misslyckats med att markera mot denna återkommande vandalism, det besinningslösa våldet och den växande otryggheten. Vi behöver ha en regering som kan leda landet i rätt riktning och agera när det behövs. Det har vi inte idag. 

NU ÄR DET NOG! 

Cecilia Albertsson (M)

11 Comments

 1. Ja Realisten det var dina inlägg som här fick bli exempel på väl lång kommentar. Ganska uppenbart, eller hur?
  Om det nu finns så mycket mer att föra fram borde du väl skriva en egen insändare istället för en kommentar.
  Jag är nog ändå av den åsikten att just kommentarerna inte bör vara alltför långa.
  Skulle säkert gå att begränsa till ett visst antal tecken. Har man mer att skriva får man väl dela upp i flera.

 2. Hej Realisten

  ”Det sker inte bara i storstäderna utan även i småstäder som Linde och Nora. De man rekryterar till dessa tjänster har ofta visat sig vara gängkriminella”

  ”Precis allt som är skrivet i den här texten har skett, är bevisat och kan länkas”

  ”Men sen finns det gängkriminella som jobbar på fritidsgårdar också, men naturligtvis inte på alla fritidsgårdar i sverige”

  …men i Linde och Nora alltså…

  ”Har någon tagit illa vid sig så var det inte meningen från min sida”

  …vad tror du själv ”Realisten”…

  Trevlig Helg på dig!

 3. Della W
  Jag antar att det är mina inlägg du menar. Och anledningen till att dom blir så långa är för att frågan är extremt komplicerad och man måste ha mycket information för att kunna förstå. Då ska du veta att det är endast en liten bråkdel av orsakerna jag nämnt. Det finns oändligt mycket mer att skriva i ämnet, och sann fakta är så mycket bättre än att människor spekulerar i varför det har blivit som det har. Har man inte fakta blir det som viskningsleken…..

 4. Per Anders Larsson.
  Nu har du misstolkat det jag skrev eller så var jag lite otydlig, jag skrev att det finns många gängkriminella som rekryterar på fritidsgårdar över hela sverige och att det finns bra forskning på det. Men sen så finns det gängkriminella som jobbar på fritidsgårdar också , men naturligtvis inte på alla fritidsgårdar i sverige. Polisen har mycket god kännedom om var det sker. Jag ville mera visa att det händer på många ställen och inte enbart i storstäderna.
  Har någon tagit illa vid sig så var inte det meningen från min sida.

 5. Vore det inte på sin plats att begränsa antalet tecken något i kommentarerna? Här har det ju blivit ett par som är väldigt långa som man knappt orkar läsa igenom.

  Det står ju faktiskt under ” Kommentera artiklar” att man inte ska skiva för långt då sådana inlägg har en tendens att bli olästa.

  .

 6. Hej Realisten
  Du har säkert rätt i mycket du skriver, vad vet jag ? Det som oroar mig är att du enligt din text menar att det finns gängkriminella som arbetar på fritidsgårdar i Linde och Nora. I Linde känner jag inte så många själar, och ingen vad jag vet som jobbar på fritidsgårdar där, men i Nora känner jag dom flesta som jobbar på går’n. En del av dom är riktigt goda vänner som jag bryr mig mycket om. Eftersom du skriver att ”allt kan länkas” förväntar jag mig en länk till uppgifterna, alternativt en ursäkt till personalen på fritids.
  Ha de gött i vårvärmen !

 7. MOA
  Det handlar om så mycket mera än vad du kallar ”yttrandefriheten” när man ger tillstånd för saker som koranbränning och demonstration mot islam. Det handlar om att alla har sin rätt att uttrycka vad man säger och tycker mot allt och alla. Vi har mängder med sådana tillåtna demonstrationer varje år som det aldrig skrivs ett ord om i tidningar eller visas på TV.
  Alla som har en fungerande tankeverksamhet vet att inget skulle hända om någon brände en bibel eller en svenska flagga. Det är symbolpolitik som inte spelar någon som helst roll. Blir världen bättre eller sämre av att bränna dessa? NEJ det blir det självklart inte. Det var ett sätt man uttryckte sig på för längesedan och vi har kommit rätt långt sen dess i att uttrycka oss och agera.
  Att Paludan har kommit på ett mycket effektivt sätt att reta upp vissa har visat sig vara mycket tacksamt för hans del. Han kommer att hålla på ända tills han inte får några motreaktioner. På samma sätt använder sig NMR av sin yttrandefrihetsrätt och då är det vänsterextremisterna som går bananas på liknande sätt, dom har en lite annan taktik också nämligen att kartlägga och fotografera alla som står och tittar på oavsett om du bara hastigast går förbi eller medverkar och stödjer demonstrationen. Många svenskar har blivit kontrollerade och kartlagts i det tysta men en del har råkat riktigt illa ut där dom uthängts som rasister när vänsterextremisterna ringt till grannar, deras arbeten, hotat deras minderåriga barn mm. En av dom värsta vänsterextremisterna som sysslar med sånt här är från kommunen, jag brukar springa på honom lite då och då.
  Det som är så viktigt med yttrandefriheten är att börjar man ge speciallagar och regler för vissa så kommer hela samhället att urarta rätt snabbt. Då kommer vi inte ha likhet inför lagen och har vi inte det så måste vi lista upp i vilken rangordning människor och brott ska dömas genom kön, härkomst, utbildning. Tex ska en man dömas längre för mord än en kvinna, ska en vit man dömas längre än en mörkhyad man, ska en same dömas hårdare än en asylsökande. Ska en somalier dömas hårdare än en norrman? Får man demonstrera mot ett politiskt beslut? Ja du det finns miljoner olika alternativ som då skulle behövas rangordnas vilket vi självklart inte ska göra. Alla har samma rättigheter och skyldigheter i en fungerande demokrati.
  Till sist i flera av de områden som det nu har varit våldsamma upplopp i har Paludan inte ens besökt, han har enbart sagt att han ska åka dit. Så dessa våldsamt kriminella som nu förstört för minst ett par hundra miljoner har på flera ställen inte ens haft en anledning till att göra vad dom gjort. Polisen går nu även ut med att det här har allra minst med Paludans demonstrationer att göra. Dom har enbart gjorts för att skada poliser och rättssamhället. Och så brände dom ju även ner en skola i rosengård inatt vilket inte kommer att gynna de som behöver skolan mest.
  Paludan är en idiot, men man kan aldrig komma ifrån att han har hittat det bästa sättet att reta upp en grupp han verkligen inte gillar. Och nu har han dessutom timvis med film och miljoner bilder som ”bevis” på det som han tycker att dessa människor är.
  Till sist, på bilderna som sprids över världen så är inte ens de flesta maskerade, dom kastar sten och begår brott helt öppet. Det gör man av den anledningen att man vet att man inte kommer att få några hårda straff, eller säkerligen inte straffas för alls. Det om något är en utveckling vi ska vara rädd för, och fundera lite kring varför det är så. Det har politikerna en hel del att ställas till svars för. Man säger att man har instiftat kraftfullare lagar, jaha säger jag som vet att dessa inte alls är varken kraftfullare eller fungerande. Så varje gång en politiker (speciellt Morgan Johansson) säger att ”dom nya lagar regeringen….”inte alls är vad poliser, rättsväsendet eller experterna har velat ha.

 8. Jag tror inte det vore så många i Sverige som skulle reagera på att någon skulle elda upp en bibel. Fast vem vet alla är så lättkränkta i dessa tider. Men om några skulle reagera med våldsamheter så ser du säkert några av huliganerna ställa upp även där. Våldet är viktigast. Undrar varför inte polisen använde vattenkanoner och blåste på med. Det borde ju kylt ner ”demonstranterna”
  Fast det kanske är farligt. Man kan ju kanske skadat dem? ( obs ironi)

 9. Paludan ÄR en stor j-vla idiot, håller med. Dom som gör dessa vidriga övertramp, säkerligen nån j-vla klick extremister som förstör och skadar egendom och personer bara för att, är lika stora idioter. Det ”lustiga” är att det är ok i dom flestas ögon det han gör, ”yttrandefriheten”, att provocera. Undrar dock hur det skulle låta om det var en muslim som bad om tillstånd att bränna bibeln på torg runt om i landet, hur öppensinnade är gemene svensk, kristen, what ever då,tror det hade blivit ett j-vla hallå i stugorna, kaffe i vrångstrupen och upplopp, på Facebook. Då kanske till och med nazzarna visat sina fula trynen och gått bananas igen.

 10. Jag håller med Cecilia Albertsson i sak men det finns mycket att tillägga.
  Det är ingen svår sak att förstå varför det här händer i de städer som är drabbade, nån som hört frasen ”särskilt utsatt område” förut?
  Problemet är från början den invandring som varit helt okontrollerad( i tron om att man gjorde något bra), och som även Cecilias parti varit högst medverkande till. Vi har idag någonstans mellan 50000-300000 illegala individer i Sverige. Siffran är så spridd pga av att man verkligen inte har nån koll. Det är uppskattning från myndigheter, organisationer mm.
  Lägg sen till att dessa drar sig till samma bostadsområden och att man i dessa bostadsområden har lokala Moskeèr med starka imamer som sätter sin prägel på befolkningen, vi har just nu ett antal imamer som ska utvisas av dessa. Många moskeèr är dessutom fabriker för jihadister och radikala islamister, ja just i dom områdena som nu visar sina rätta ansikten. IS resenärer som kommit tillbaka är också i majoritet från dessa områden vi nu sett slagfälten ifrån. Vivalla är en av dom mest radikaliserade områdena i sverige med flest IS återvändare. Hur många hundra dessa återvändare är vet inte ens SÄPO eller nån annan heller ska tilläggas.
  Hur har det kunnat blivit så? Jo en av dom bidragande orsakerna är det svenska bidragssamhället många politiker talar så varmt om. De som jobbar mot dessa islamistiska grupper säger att det är just dessa bidrag som håller dom vid liv. När statliga bidrag till islamisterna i Örebro drogs in, ja då gick Örebro kommun(S) in och gav dom bidrag, så ser det ut i många kommuner. Antalet fritidsgårdar sägs ju avhålla från kriminalitet och radikalism, nä svensk forskning har klart visat att det är en grogrund till just det man vill få bort. Man använder fritidsgårdarna som grogrund för fler islamister, man rekryterar unga till drogförsäljning och kurirer av vapen mm. Det sker inte bara i storstäderna utan även i småstäder som Linde och Nora. De man rekryterar till tjänsterna på dessa fritidsgårdar har ofta visat sig vara gängkriminella. Dom har inga domar på sig, men polisen vet att dom är djupt involverade i gängkriminaliteten.
  Vår terrorlagstiftning är , ja något urvattnad för att inte säga kanske helt värdelös. Och där ska Socialdemokraterna och Miljöpartiet särskilt hållas ansvariga, men den som påläggas den allra största skulden är Morgan Johansson, som med sin uppenbarliga inkompetens/ovilja att få fungerande lagar är en berättelse i sig. Det finns ett liggande förslag som har godkänts som mycket bra av polisen, försvarsmakten, migrationsverket, lagrådet mm som verkligen skulle göra skillnad. Men den lagen har S och Mp speciellt motsatt sig och skickat på utredning gång på gång, allt för att förhindra att den blir verklighet. Där är Morgan Johansson och Maria Ferm helt att klandra.
  Efter den totala katastrofen gällande asylsökande efter 2014 så ska alla partier utom SD anklagas för rent inkompetenta och att vara livrädda för att söka efter sanning gällande vilka som tog sig till Sverige. Det strömmade in människor som ALDRIG hade varit i Syrien, det strömmade in människor som redan hade etablerat sig i ett land och hade jobb, bostad och försörjning. Men alla drogs hit, människosmugglarna täljde guld med smörkniv och alla som ville stoppa smuggelresorna på haven som ledde till döden på haven var rasister.
  Just ordet rasist har påverkat så att det har blivit som det är idag, man behövde bara ifrågasätta hur saker som verkligen var underliga kunde ha skett. Då var man rasist, hade bruna stövlar, var nazist mm. Allt för att dessa grupper utan kunskap gapade och skrek högst. Där har de allra flesta politiker en skyldighet att rannsaka sig själva. Nu i efterhand har många av myterna och bilderna som sas sägas var bevis, avfärdats och bevisat sig vara nåt helt annat.
  Det finns bara en sak som kan få bukt på det här och det kommer att ta tid. Först ska alla identifieras som har kommit men helst på hela befolkningen, nya pass med all biometrisk data ska bytas ut mot alla gamla pass. Alla bidrag ska stoppas om man inte kan identifiera sig med dom nya passen (det finns ju 750 000 samordningsnummer där man inte vet vilka personer det är), alla pensioner till utlandet ska stoppas. Alla bidrag till organisationer ska utredas ordentligt. Alla privata inrättningar inom vård, skola och omsorg ska utredas, för där har mycket pengar gått till terrorfinansiering, alla utan inkomst ska utredas(kan man ha en klocka o dyra kläder för 100 000kr på sig och har noll i inkomst så borde väl det ge upphov till funderingar). Särskilda visitationsstationer, även flyttbara dygnet runt. Kontroll på asylsökande som under asylprocessen återvänder till landet dom säger sig söka asyl från ska ge omedelbart avslag på asylansökan mm.
  Svenska politiker har varit naiva, eller snarare helt okunniga om de folkslag och grupperingar som kommit till Sverige genom att kalla sig asylsökande. När uppgifter om att många inte är vad det utger sig för att vara så har man samhälligt gått ut och anklagat för rasism, och jagat människor som gett en annan version än politikernas. Vänsterextremisterna har jagat, filmat, ringt arbetsgivare och skrämt barnen så att kritikerna trots att dom har rätt har tystnat.
  Och allt det här för att politiker inte har orkat/velat/kunnat ta reda på sanningen.
  Det är det resultatet vi nu ser i helgens händelser.
  Innan nån nu går i taket och anklagar mig för att vara blåbrun, tillhöra ett visst parti, vara rasist eller nåt annat så kan ni lägga ner direkt. Precis allt som är skrivet i den här texten har skett, är bevisat och kan länkas.

  Vad kan vi helt vanliga människor göra åt saken? Jo vi kan börja ställa krav på politiker och dom politiska partierna, vi ska anmäla brott, vi ska inte ta nåt för givet. Och vi sak kräva att de politiker vi röstar på ska arbeta för oss, inte emot oss. Jag struntar totalt i om det är en blå,gul,vit,röd, lång,kort, man eller kvinna som är statsminister. Det enda som betyder något är VAD vederbörande står för och VAD den GÖR för mig som medborgare. Skattepengar göder islamister o dess våld här i sverige genom mängder av bidrag och utomlands via SIDA finansierar vi svenskar rena terrorstater och våldsamma islamistiska grupper. Ja just dina o mina skattepengar. Det får vara nog nu, det är dags att svenska folket tar ansvar när dom röstar. Vi ser vart det är på väg och det är ingen väg att gå.
  Vi har långtifrån sett det värsta än, det kommer att bli värre. Och människor kommer att dö. Med det nya partiet Nyans så kommer också kommuner och landsting att representeras av islamister och riktiga fascister och medlemmar av muslimska brödraskapet, frågan vi ska ställa oss är vilka partier som kommer att samarbeta med dom. Jag är helt säker att S, C och MP kommer att bli deras tjänare, precis allt tyder på det. Och då är vi riktigt illa ute.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.