Debatt: Respektera de som valt dig

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. Skribenten ”Socialdemokrat i norr” menar att socialdemokraten Bengt Storbacka slickar uppåt och vill att Storbacka istället ska respektera väljarna i arbetet med att akuten på Lindesbergs lasarett och Storå vårdcentral ska vara kvar. Läs insändaren här.

Tala för dig själv, Bengt Storbacka! 

Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din senaste insändare i Lindenytt? 

Du ställer in dig ledet för centralisering och slickar inställsamt uppåt och tycks strunta i alla de som faktiskt valt Socialdemokratin och också dig! 

Du borde respektera alla de socialdemokrater som tror på ideologin, och som nu demonstrerar och med rätta är upprörda, rädda och även förbannade, då du bara talar snömos och inställsamhet. Din iver att centralisera är inte vår ideologi! 

Dessa socialdemokrater förstår vad det är att sakna pengar. Men de, som tack vare dig, Bengt Storbacka, och örebroare har inte fått sig visat hur nu föreslagna förändringar ska spara pengar och skaffa fram fler kompetenta läkare och sjuksköterskor. En påse som skakas ökar inte och förbättrar inte sitt innehåll bara för att innehållet går sönder. Du vill riva ner nu fungerande arbetsplatser med din tro på centralisering och tvinga boende i norr att flytta till centralorter eller till ökade privata utgifter för många mils ytterligare transporter till centraliserad sjukvård med åtföljande miljöförstöring för barn och barnbarn. 

Nej, Bengt Storbacka! Respektera de som valt dig. Använd inte din plattform för att lisma och vara inställsam, kanske i hopp om att gynna din egen karriär, och skyll inte på andra som Tidöpartierna, staten, inflationen. Att flyta med i tidens grumliga ström och tro att framtiden är en förlängning av historien är inte att ha en ideologi, än mindre ha en vision, för vart vi socialdemokrater ska och hur vi ska nå dit! Stå upp för dina väljare i norra länet och visa på en rakryggad socialdemokratisk ideologi. Akuten i Lindesberg och Storå VC kvar! 

Socialdemokrat i norr

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.