Debatt: Vad händer på Komvux och Hjernet?

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Vad händer egentligen på Komvux och Hjernet i Nora? Det frågar sig signaturen ”Irriterad” med anledning av att personal säger upp sig och blir avskedade. Läs den korta insändaren här.

Fler historier än någonsin

Vad händer egentligen på Komvux och Hjernet? Folk säger upp sig i protest eller blir avskedade. Berättelserna och ryktena om rektorns ”skräckvälde” har funnits länge, men det verkar som om de accelererar. Nu snurrar fler historier än någonsin om en rektor som är envåldshärskare, inte lyssnar på sin personal och kör med rena härskartekniker om någon vågar vara kritisk.

Det verkar också som om avskedanden i strid med all arbetsrätt – a la svenska kyrkan – sker med kommunens, det vill säga HR-chefens godkännande.

Om kritiken kommer från så pass många håll som det gör nu kan det inte bara vara ”skitsnack”. När ska kommunen ta tag i problemet?

”Irriterad”

5 Comments

  1. Det spelar ingen roll. Man får inte avskeda folk på lösa grunder. Ett avsked är, till skillnad från uppsägning, något som ska grundas på ett lagbrott eller något annat lika allvarligt. Det räcker inte med att ”man inte passar in”, enligt svensk arbetsrätt.

  2. Jag har jobbat där tidigare och har bara bra erfarenheter av rektorn som en av de bästa jag jobbat för. Min (och de kollegor jag hörde av) erfarenhet är så långt ifrån ”skräckvälde” och ”envåldshärskare” man kan komma. Det var alltid högt i tak och tryggt.

  3. Jaha, vad hände med kommentaren från den drabbade? Var det någon från Hjernet eller kommunen som tvingade henne att ta bort kommentaren? Om det var facket kan man kanske förstå det, annars tyder det bara på en extrem tystnadskultur och ovilja att ta ansvar…

  4. Har tyvärr också hört tråkiga saker om arbetsmiljön där…… Inte från en utan flera. Det verkar ju vara så att ledningen inte kan ta tag i uppkomna problem. Det behövs nog en koll från högre ort där.

  5. Har bara hört bra saker om rektorn där. Sökt jobb där förut då han kommer renommerad som chef. Fick inte jobbet men tänker att det var för att jag inte hade rätt kompetens, inget annat.
    Gott Nytt År

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.