Debatt: Välfärd åt alla ska gälla hela länet

i ETTAN/HÄLLEFORS/INSÄNDARE/DEBATT

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg ryter moderatpolitikern Cecilia Albertsson ifrån. Anledningen är att Folktandvården i Hällefors stänger två dagar i veckan och Albertsson menar att landsbygden ska förvänta sig samma service som länet i övrigt. Läs Cecilia Albertssons debattinlägg här.

Tandvård på lika villkor i hela länet!!

Gång efter annan tvingas vi i på landsbygden att sakta, men likafullt säkert, utarmas vad gäller statlig och regional service.

Senast i raden är Folktandvården! Nu från vecka 35 ska det vara stängt två dagar i veckan i Hällefors. Kommuninvånarna förtjänar mer! Hur är arbetsmiljön för de som jobbar på Folktandvården, som ser behoven som finns och inte kan hjälpa i den utsträckning man annars önskat?

Vi betalar lika mycket skatt till regionen som övriga innevånare i länet och ska kunna förvänta oss samma service! Det är inte ok att vi måste åka runt i länet för att få den service vi ska erbjudas på hemmaplan! Om allt ska centraliseras var då ärlig och stå för den uppfattningen. Men då måste också vi vara tydliga i vad vi ”säljer in” när vi till våra kommuner vill ha fler kommuninnevånare.

Vi har begränsat utbud av Arbetsförmedling, Försäkringskassa, Polis, Folktandvård, Läkarresurser efter kl 16:00, ja listan kan göras lång. Regionens vaccinationsstrategi ska vi inte ens tala om, där kommuninvånare fick åka runt i länet och även utanför länet för vaccinering. Varför ska inte vi på landsbygden kunna förvänta oss få samma service som borde vara självklar för samtliga länets innevånare?

HELA SVERIGE SKA LEVA är tydligen en slogan utan innehåll!

Välfärd åt alla måste gälla i hela länet, men vi får kanske tacka den politiska styrningen i Regionen som nu öppnar upp för privata alternativ (behov finns av tandläkare i Hällefors) då den offentliga sektorn tycks lysa med sin frånvaro.

Blir bra inför valet att syna korten i hur vi från centralt håll blir betraktade när det gäller tillgång, eller kanske bristen på tillgång, för oss som kommuninnevånare i det som ska vara självklarheter för hela länets innevånare.

Cecilia Albertsson (M) Hällefors

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.