Debatt: Viktigt med respekt gentemot alla

INSÄNDARE/DEBATT. Stridigheterna inom Nora bergslagsförsamling fortsätter trots flera års oroligheter. I en insändare menar signaturen Signe Turesson att någon eller några kanske borde ta sin mads ur skolan. Läs insändaren här.

Kyrkofrid?

Några dagar före jul kunde vi i NA läsa rubriken ”Kyrkoanställd stängs av igen – och sparkas”. Som medlem i Svenska kyrkan och därmed i Nora bergslagsförsamling blir man så klart besviken och förundrad. Visserligen lär inte Alsnö stadga om kyrkofrid ännu gälla, men dessbättre ser de allra flesta det som en självklarhet att man på sin arbetsplats, liksom på alla andra platser, visar respekt gentemot alla i sin omgivning. Även om man i en del sammanhang och vid vissa tillfällen kan ha olika sätt att se på hur delar av arbetet bör genomföras, måste man alltid välja en väg som alla måste acceptera. Inom de allra flesta verksamheter lär risken för kontroversiella synsätt vara större än inom en kyrkoförsamling. Var och en med tillräcklig grad av sunt förnuft, bör kunna känna när brister i samarbetsförmåga och/eller skillnader i personkemi är så stora att de skapar tydliga problem på en arbetsplats. Den enkla lösningen på problemen är då helt enkelt att ”ta sin mats ur skolan”.

Alla med en i grunden kristen livsuppfattning bör, genom att sträva efter att göra det bästa möjliga av sitt liv och för sin omgivning, känna sig som Herrens tjänare. Även de som orsakar konflikterna inom Nora bergslagsförsamling känner sig förhoppningsvis som sådana, men om man inte snarast löser problemen, börjar nog många snart fundera över om Han själv gör det.   

Signe församlingen!  Signe kyrkofriden!

Signe Turesson

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.