Debatt: Visa klokhet, Andreas Svahn

INSÄNDARE/DEBATT. Signaturen ”Kanske snart inte längre Socialdemokrat…” ifrågasätter Andreas Svahns centraliserade sjukvård, som tvingar länsbor i norr att åka många mil i onödan. Skribenten hoppas att Svahn ändrar sig och åter öppnar den nattetid stängda akutmottagningen i Lindesberg. Läs här.

Andreas (S)vahns hyckleri?

Andreas Svahn stoltserar med bild och text i NA:s reportage om länets nya Energiråd som Landshövdingen upprättat för att öka miljövänliga beslut.

Samtidigt centraliserar Andreas Svahn sjukvården vilket automatiskt ökar transporterna med ambulanser och privatbilar. Exemplen är många. Centraliserad undersökning av tjocktarmen (coloscopi) tvingar länsbor att resa många mil med med trängande och ofta okontrollerbar diarré. Länsbor med akuta kirurgiska, ortopediska eller urologiska problem måste nattetid skjutsas i mörker och snömodd ytterligare många mil! Knappast en uppiggande miljövänlig sightseeing tack vare Andreas Svahn.

Men effekterna av Andreas Svahns centralisering gäller inte bara Karlskoga och Lindesberg utan även boende i Örebro drabbas eftersom centraliseringen bidrar till att öka köerna på USÖ, exempelvis på USÖ’s Akutmottagning.

Exemplen är många och en sviken opinion mot Socialdemokraternas centraliseringar växer inom hela Region Örebro Län.

Många av oss Socialdemokrater hoppas nu att Andreas Svahn snarast ändrar sig när nu Regionvalet 2022 närmar sig.

Visa klokhet, Andreas Svahn, och rädda Socialdemokratin genom att tänka miljövänligt och minska transporterna.

Som ett första steg, bör du Andreas Svahn för att åter bli trovärdig, snarast öppna den nattetid stängda delen av Akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett!

Kanske snart inte längre Socialdemokrat…

1 Comment

  1. tror det enda sättet att sätta stopp för dessa onödiga politiker är att gör dem just det – onödig. Bort med regionen helt från sjukvården och inför direkt styr på de olika sjukhusen. Staten styr och garantera jämnlik vård. Helt klart ha de visat att de varken begripa sig på det eller klara av det, då ska man inte ha med det att göra.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.