Från vänster Jan Rylander, Pia-Maria Johansson, Svenerik Nykvist, Lasse Wennerholm och Curt-Eric Hermansson.

Debatten om Karlsängs IP långt ifrån över

NORA. De styrande politikerna köpte konstisanläggningen Karlsängs IP AB av konkursförvaltaren och dödade därmed verksamheten för bandy. Nu vill man lägga konstgräs på planen, men stora intressen finns för såväl is på vintern som konstgräs på sommaren.

Vid ett möte på Bryggeriet i Nora på onsdagen samlades olika intressenter som slagits för att den konstfrusna isbanan ska få vara kvar. Dagordningen handlade helt enkelt om hur en konstfrusen isbana ska kunna samsas med en konstgräsplan.

På plats fanns förstås NNBS-ordföranden Curt-Eric Hermansson, som till mötet bjudit in Svenska Bandyförbundets anläggningskonsulent Lasse Wennerholm.

-Det har varit en del trassel med kommunen, om jag förstått det rätt, sade Wennerholm. Kommunikationen har inte skapat ett bra klimat och det gick alltför snabbt när Karlsängs IP lades ner.

Lasse Wennerholm berättade att det inte är några problem med att kombinera en yta för både isbana och konstgräs – om bara det underliggande markskiktet håller måttet. En ljusning såklart och som ett perfekt inspel till den konsult som utreder vad Karlsängs IP ska användas till i framtiden.

Mest konstruktiv i diskussionerna kring Karlsängs IP var ändå före detta kommunalrådet Svenerik Nykvist.

-Vi måste hitta andra infallsvinklar, sade Nykvist. Alla såg väl hur mänga människor som ville åka skridskor nu i vintras. Det var fullt på alla ytor där man kunde åka. Noraborna vill åka skridskor, men tyvärr har vi ingen hjälp från politiskt håll. Politikerna bryr sig inte om Noraborna.

Orädde Svenerik Nykvist syntes beredd att sätta tänderna i ett nytt försök att övertyga politikerna om att isbanan ska finnas kvar.

-Skit i bandyn, sade han. Den kommer igång om isen finns. Men politikerna som styr kan inte kasta 8 miljoner i sjön, det är idiotiskt. Problemet är ju att politikerna har bestämt sig och har glömt bort vad som är bra för Noraborna.

Mycket, mycket mer blev sagt på mötet och flera påpekanden gjordes att de folkvalda, som nu styr politiken, inte är valda för att lägga ner bandyn som sport eller intresset för en kommunal isbana när Karlsängs skola. Med fotbollen i den andra vågskålen måste politikerna tänka om.

Fortsättning lär komma.

4 Comments

 1. Vi har många som spelar bandy och fotboll.
  Eftersom Nora väljer att inte stödja och hjälpa våra spelare så får nu herrlaget och damlaget åka till Örebro och Karlslund. Träningstiderna är sena, vilket gör att uppslutningen inte blir den bästa.
  Är det rimligt att de ska behöva komma hem från träning efter 22.30?
  Många har skola/jobb som börjar tidigt nästa morgon.
  Fråga våra spelare vad de behöver och önskar.
  Låt oss ha is där bandyn kan spela och allmänheten får möjlighet att röra på sig.
  Låt fotbollen få planer där de kan träna och spela match. Dit vi kan gå och se ett seriespel mm. Spel som våra yngre spelare kan inspireras av.
  Kom igen nu Nora kommun!
  Låt oss få en gemensam plats att mötas och där vi kan känna glädje tillsammans.

 2. Nå NÅ !

  Att Noras vanliga befolkning ilsknar till och samlar sig i olika ärenden, som barnomsorg, idottsengagemang, kyrka behöver inte innebära att allt är uselt

  I Nora går konsultverksamheten, mot ”all time high” dvs här görs det grova pengar.

  Som en av töntarna sa; ”en har la kommun i rygen”, ger kulor i pungen !

 3. Vill påminna Svenerik Nykvist om, att när han var i ledande politisk ställning i kommunen så stod han inte för sitt ord, han lovade runt och höll tunt! Brydde sig föga om vad kommuninvånare ville. Man ska inte kasta sten när man sitter i glashus.

 4. Kan bara hålla med Sven Erik N: politikerna verkar strunta totalt i Noraborna, dessutom hanterar de pengar på ett vanvettigt sätt, rätt ner i sjön. Det är helt enkelt oanständigt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.