Den levande adventskalendern påbörjad

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

LINDESBERG. Så är då den levande adventskalendern på Norrtullstorget i Lindesberg igång. Bergslagens Spektakelteater återupplivar alltså det som tidigare var en tradition tillsammans med Lindesbergs Hembygdsförening och Kulturenheten på Lindesbergs kommun.

Det fanns vibrationer av förväntan i luften precis innan den återupplivade levande adventskalendern skulle öppna sin första lucka på onsdagskvällen på Norrtullstorget i Lindesberg. Det har gått nio år sedan senast.

Arrangörerna har inför årets levande kalender utlovat ett varierande, eftertänksamt och omfångsrikt kulturellt innehåll och redan efter den första luckan kan konstateras att kalendern skapar ett mycket mysigt inslag i decemberkvällen. Varje kväll klockan 18 kommer en ny lucka att öppnas, förutom på julafton då kalendern öppnas klockan 12.

Den första luckan öppnades av kultur- och glädjespridaren Stefan Jansson som tillsammans med Harmoni-dirigenten Rickard Larsson framförde en låt om kvinnor med mustasch på överläppen och många andra positiva egenskaper. Anmärkningsvärt att Rickard lyckades spela gitarr i 12 graders torr kyla som kändes som minus 16.

Någon repris kommer inte att sändas, men redan under torsdagen öppnas lucka nummer 2. Missa inte det.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.