Sportchefen Tomas Östlund tycker att hockeylivet leker. Lite golf blir det också.

Det mesta på plats i Lindlöven

i Okategoriserade

LINDESBERG. Man brukar säga att hockeyklubbarna vill ha så mycket som möjligt av kommande trupp är klar till Midsommar, något som inte alltid är fallet. Men för Lindlöven går truppbygget över förväntan.

-Vi är nästan klara med kommande trupp, säger Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund.

Lindlöven har inte presenterat alla spelare än, men enligt Tomas Östlund är det bara smådetaljer som skiljer från en underskrift med flera spelare.

Ett ganska svårt pussel blev det den här gången, där Osten ville behålla många spelare, men där andra klubbar är med och hugger och där Lindlöven redan kontrakterat spelare som kommer att ta en plats högt upp i hierarkin. Ett av de senaste nyförvärvet, Lindens Tobias Sjökvist, aspirerar direkt på en plats i en förstalina.

-Jag menar att våra nyförvärv kommer att göra laget bättre, säger Östlund. Och det innebär förstås att en del av fjolårets spelare inte kan stanna hos oss.

Sju spelare så här långt är nya i Lindlöven kommande säsong. Av dessa lånades Joel Kiirikki och Tim Alverhag in under delar av säsongen och kanske inte kan betraktas som nyförvärv, men nu finns deras underskrifter på kontrakt med Lindlöven och ingen annan förening.

-Jag är otroligt glad över att vi har målvaktssidan klar tidigt, säger Tomas Östlund. William Kias gjorde en riktigt bra säsong i Kumla och kommer att konkurrera med Jonatan Frykholm. Förra säsongen fick vi inte tag på en andrakeeper och tvingades att sent ta in Riku Lindroos.

Backsidan ser riktigt bra ut med stabila William Lindgren, Philip Nyberg och Joshua Karlsson samt spelskickliga Elias Lindgren och nye Anton Fält.

-På backsidan är jag inte alls orolig, säger Osten. Vi är nästan klara där och kan plocka in juniorer som backup.

På forwardsidan har man tio spelare klara, men enligt Osten är två ytterligare ur fjolårstruppen klara. Troligt är väl att spelare som Simon Brännvall, Jonathan Öhrström och Alexander Sunnefors försvinner, samtidigt som det ligger ett nytt kontrakt klart för Anthony Paskaruk klara. Osäker framtid för publikfavoriten Christoffer Anrén, men där är Östlund öppen med att han hoppas på en fortsättning.

-Du får se inom kort, säger Osten hemlighetsfullt. Samtidigt håller jag ett par platser öppna om något intressant dyker upp under eller efter sommaren.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.