Hundlort ingen skitsak – insändare

INSÄNDARE/DEBATT. Det är lag på att plocka upp lort efter sin egen hund, men när vårsolen börjar blotta det som snön dolt under vintern visar det sig oftast att alla inte följer denna lag. Debattören Åsa Leek är i en insändare rejält irriterad över hur slarviga eller nonchalanta en del hundägare är.

 

Det som göms i snö

Nu tar Mattis husse en spade och går ut i området och städar efter andra hundar. Skogen ovanför Skogsbrynet på Hitorp är en populär plats att promenera  och rasta sina hundar på. Platsen används också av barnen på Lärkeskolan när de har fritidsdagar. Jag tycker att det är så oförståeligt att hundägare inte städar upp hundlorten efter sin hund? När vi rastar vår hund följer det alltid med några svarta plastpåsar med till hundlatrinstället med andra hundars bajs. Att vi plockar upp efter andra är först och främst för barnens skull,men även för att vi inte vill att vår hund ska trampa i hundlort. Framför allt är det lag på att plocka upp efter sin hund.

Idag, när det töar ute syns det det tydligt och det är verkligen riktigt äckligt att gå på skogsstigarna. En tur ner till sopstationen på förmiddagen var en verklig prövning. Det gällde att hålla tungan rätt i munnen om man inte ville trampa i hundbajs.

Hur tänker Ni hundägare som inte plockar upp efter Er hund? Det är så nonchalant och respektlöst mot andra människor att inte ta ansvar för sin hund.

Nu skäller jag som en hund för idag är jag ordentligt uppretad på vad jag har sett och känt lukt av.

Åsa Leek

3 Comments

  1. Det är ren lathet. Det är inte kul när man ser det runt om i stan och absolut inte när man kommer ut från porten i ett hyreshus. Och dessa som plockar upp efter sina hundar och sedan slänger påsen efter gångvägar,diken eller utanför trappuppgångar mm??? Hur är man funtad då?

  2. Sorgligt är det när jag tänker på barnen från Lärkeskolan. De går glada och skrattande förbi vårt hus och ser fram emot att få vara i skogen. De brukar ibland rita teckningar till vår hund,Mattis,en svartlockig amerikansk cockerspaniel. En påsk ritade barnen påskbrev till honom. Mattis bästa vän är vår grannpojke,Martin. Den dagen som barnen kommer att halka omkull i en hundlort kommer kanske förhållandet till hundar och hundmänniskor att ändras? Undrar hur många föräldrar som har fått ta freda på hundlort på barnens skor eller byxor? Snälla hundägare. TA UPP efter hunden. Mattis husse försökte att hitta och ta upp så mycket som möjligt i går eftermiddag med vår spade.

  3. Samma visa varje vår och förmodligen samma hundägare som missköter sig. Vissa människor skulle helt enkelt inte få ha hund. Värst är alla lata som låter hundarna skita mitt på stan…

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.