Bengt Storbacka (S) och Tomas Klockars (M) enades om den nya detaljplanen.

Detaljplanen klar för Sjövallen i Frövi

i ETTAN/LINDESBERG

LINDESBERG/FRÖVI. Det har planerats och pratats om en ny detaljplan för Sjövallen i Frövi i snart tio år. Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige i Lindesberg kunde politikerna äntligen enas och fram kan nu ett 100-tal nya lägenheter växa fram.

Det var i början av december som frågan var uppe i kommunfullmäktige senast och då alla hoppades att detaljplanen för Sjövallen i Frövi skulle kunna beslutas. Men den nya majoriteten i Lindesberg ville veta mer om de saneringskostnader som kommer att belasta Lindesbergs kommun och yrkade på återremiss.

När nu detaljplanen åter var uppe till beslut hade de frågetecken som tidigare fanns rätats ut och politikerna kom snabbt överens om att ge klartecken till projektstart.

-En extra titt är inte för mycket begärt, sade kommunstyrelsens ordförande Tomas Klockars (M). Det handlar ändå om en hel del skattepengar för våra invånare. -Jag yrkar såklart bifall, sade oppositionsrådet Bengt Storbacka (S). Hela projektet har blivit tillräckligt försenat redan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.