Joshua Karlsson har under Lindlövens speluppehåll varit utlånad till Allsvenskan och AIK tillsammans med Maksim Semjonovs.

Dubbla matcher blev en när Lindlöven omstartar

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Efter 19 dagar utan match är det idag dags för Lindlöven att starta 2022. Man skulle ha gjort det med två hemmamatcher i Lindehov under lördagen och söndagen, men nu får man nöja sig med lördagsmatch mot Vännäs, då söndagens motståndare Tegs SK tvingas skjuta upp matchen på grund av flera Covid 19-fall.

Covid-19 härjar just nu som värst och tråkigt nog tvingas alltså Tegs SK skjuta upp söndagens besök i Lindehov till ett senare tillfälle, då flera spelare testats positivt.

Förmodligen extra tråkigt för Lindlöven som startat Vårettan norra på ett perfekt sätt. Tre matcher har man spelat och så här långt har Löven tagit maximal poäng mot Köping, Sundsvall och Örnsköldsvik. Nu blir det Vännäs under lördagen och nästa match blir hemma mot Kiruna IF nästa lördag.

Vännäs HC, som hör hemma i kommunen med samma namn ett par mil nordväst om Umeå, har inlett vårserien med en seger, en förlust och två oavgjorda matcher och ligger inför dagens match på sjätte plats i tabellen. En stor uppryckning jämfört med Vännäs jumboplats i Hockeyettan norra under hösten. Då, på 18 matcher, noterades man för endast en trepoängsseger och endast 7 ihopskrapade poäng.

Lindlöven är alltså favorit till den fjärde raka segern och intressant att se vilket lag Löven kan ställa på isen idag. Forwarden Maksim Semjonovs har under ledigheten varit utlånad till allsvenska AIK och gjort storsuccé. Fem matcher har det blivit och fyra mål och en assist borde innebära ett seriöst kontraktsförslag från Solnalaget. Även jättebacken Joshua Karlsson har varit inlånad av AIK under två matcher och gjort det bra. Frågan är vart Semjonovs och Karlsson har fokus just nu. Att få chans i Allsvenskan är stort och på onsdag möter AIK konkurrenten BIK Karlskoga hemma på Hovet. Spelar Semjonovs och Karlsson även då?

En nyhet är uppenbarligen även entrén till Lindehov. Enligt uppgift är nu hallens huvudentré den mot Ishockeygatan. Minst två doser vaccin krävs för insläpp för publik över 18 år och kontroll av vaccinpass och ID kommer att ske i entrén.

Lindlövens IF-Vännäs HC startar idag klockan 16.00 i Lindehov.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.