Eleverna utbildas av Friends

i LINDESBERG/Okategoriserade/ÖVRIGT

Friends_1LINDESBERG. På Stadsskogsskolan i Lindesberg pågår ett ständigt arbete med att förebygga mobbning och andra former av kränkningar. Under onsdagen utbildades eleverna i årskurs 7 och 8 av organisationen Friends.

– Det kostar en del med den här utbildningen, men vi tycker Friends gör ett väldigt bra jobb, säger rektorn Margarita Fernandez.

Friends_2Arbetet mot mobbning, diskriminering och kränkning fortgår på flera fronter. Ungdomarna utbildas och under kvällen är det föräldrarnas tur.

– Alla elever har fått svara på enkät om hur de upplever situationen på skolan, säger Margarita Fernandez. Det har resulterat i en åtgärdslista.

Friends har ett utarbetat koncept som de anpassar efter de behov de ser på varje skola.

– I vårt fall var det flest elever som tyckte illa om situationen med våra duschutrymmen på skolan, berättar Margarita. Det resulterar nu i att vi kommer att bygga om dessa utrymmen under våren.

Onsdagens elevutbildning innebar att eleverna först samlades i aulan där Friends spelade upp en monolog om mobbning och trakasserier och därefter fortsatte gruppvis ute i klassrummen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.