Elisabeth Svantesson besökte Grythyttan

GRYTHYTTAN. Under fredagen besökte riksdagsledamoten Elisabeth Svantesson (M) Grythyttan för att diskutera frågorna kring Restaurang- och Hotellhöhskolan.

-Det är bra att universitets ledning vill stärka kvalitén på utbildningen, men det borde man även kunna göra om utbildningen är kvar i Grythyttan, sade Svantesson.

Det var i början av 90-talet som den dåvarande borgerliga regeringen fattade beslut om det regleringsbrev, som nu debatteras flitigt. I regleringsbrevet står tydligt att utbildningen ska bedrivas i Grythyttan och pådrivande i processen var moderata riksdagsledamoten Ann-Christin Haglund från Örebro.

Under fredagens besök konstaterade Elisabeth Svantesson först och främst att det vore ett dråpslag för Hällefors kommun och närliggande kommuner på olika sätt om utbildningen flyttades från Grythyttan.

Elisabeth Svantesson anser, efter hon läst utredningen om RHS, att man redan som utgångspunkt förespråkat en flytt, vilket är olyckligt. Hon menar att universitetet också borde utreda frågan om hur utbildningen kan utvecklas i Grythyttan.  

– Det är inte självklart att man stärker den akademiska höjden bara för att man flyttar verksamheten till Örebro. Jag tycker att vi tillsammans ska jobba för att utveckla, inte avveckla RHS i Grythyttan, sade Svantesson.

2 Comments

  1. Svantesson verkar vara en redig, tänkande kvinna…till skillnad från alla stolpskott till politiker vi dras med i Bergslagskommunerna!

  2. Svantesson , har aldrig varit en av mina idoler, men nu måste jag ödmjukt
    bocka.

    Sunt förnuft, finns faktiskt kvar inom politiken.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.