En kyrka för hela livet med helhetssyn

Till skillnad från Jens-Mikael Larsson i Nora vill vi socialdemokrater att Svenska kyrkan ska ha en chans att välja företrädare som har en längre sikt än kyrkbänken ger. En öppen kyrka folkkyrka för alla medlemmar och inte en som styrs av ”redan frälsta” och anställda.

Kyrkans arbete är långt mer än att förkunna Bergspredikan på söndagar. Det handlar om diakoni, internationellt hjälparbete, kriser, sorg och glädje. Verksamhet där barn och unga tillåts växa och hitta sin helhet. Det handlar om religionsdialog, prioriteringar, budget, policy och skötsel av fastigheter. Vilka alla bottnar i olika politiska värderingar.

Om det vore så enkelt som att bibeln kunde vara enda rättesnöret för förvaltningen av kyrkan så funnes inte 14 olika nomineringsgrupper till kyrkans högsta beslutande organ. Men faktum är att just precis så olika tycker vi om hur kyrkans ska ledas och formas.

Vi tycker det är självklart som politiker med helhetssyn på samhällsbygget att våra medlemmar som är engagerade för kyrkans bästa ställer upp med en tydlig avsändare. Man vet vad man får om man väljer en socialdemokrat!

Maria Lagerman
Lindesbergs socialdemokrater.
Kandidat till Linde bergslags församling, Västerås stift och kyrkomötet

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.