En poäng med hem från Falun

i SPORT

FALUN. Det började bra och det slutade bra. Men en påtvinagd overtime kostade Lindlöven segern borta mot Falun på fredagskvällen. Falun vann med 5-4 (1-1, 3-1, 0-2, 1-0).

– Jag är stolt över grabbarna, säger Löventränaren Staffan Tholsson. Det var jäkligt stakt att komma tillbaka i den tredje perioden.

Patrik Larshans började målskyttet uppe i knätofsland och det som varit en trend såg ut att fortsätta. Men Falun är bra och gjorde det som inte får hända – mål i numerärt underläge i slutet av den första perioden.

– Det var synd, konstaterar Staffan Tholsson. Vi borde ha haft ledningen efter den första.

Linus Rundgren, framspelad av Larshans, gjorde så 2-1 till Löven i början av den andra, men sedan hände något och Falun fick göra tre mål, varav två i powerplay, innan den andra akten var till ända.

Lindlöven, först genom Niklas Nooni och i slutminuten genom Dick Ahlström, ordnade tilen kvittering och en poäng, men efter 3.25 av förlängningen kunde hemmalaget avgöra.

– Och det var så nära att vi avgjorde innan den tredje perioden var slut, suckar Tholsson. Patrik Larshans hade ett skott som inte kan ha gått mer än två centimeter utanför.

Tholsson själv fick följa den sista perioden från läktaren sedan domaren Andreas Eriksson förpassat Löventränaren till läktaren efter en ordväxling.

– Hans Lindqvist fick bli coach i den sista då Christer Ohlsson var sjuk, suckar Tholsson. Men jag är stolt över grabbarna. Nu är det Borlänge som gäller på söndag.

Arkivbild: Simon Jelvert och Patrik Säfström trycker på mot Falu IF i hemmamatchen för en dryg vecka sedan.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.