Engqvists Karameller fick Flory Greens stipendium

i ETTAN/NORA

NORA. För trettonde gången delades Flory Greens stipendium ut i Göthlinska gården på onsdagskvällen. 2019 års stipendium tilldelades Engqvists Karameller och priset delades ut av Stiftelsen Ingrid Göthlins minnes ordförande Marie-Louise Forsberg-Fransson och sekreteraren Eva Järliden.

Flory Greens stipendium delas varje år ut till någon som på ett förtjänstfullt sätt utfört insatser för Göthlinska gården och Nora stad.

Stipendiet instiftades när Flory Green fyllde 90 år och var en födelsedagspresent till henne. Stipendiet delas därför ut på Florys födelsedag den 4 september och Flory själv delade ut de första stipendierna. Priset delades ut för första gången 2007. I år skulle Flory Green ha fyllt 102 år och priset var alltså det trettonde i ordningen.

Årets stipendiat blev alltså Engqvists Karameller och motiveringen talar för sig själv.

”2019 års stipendium tilldelades Engqvists Karameller som på ett kunnigt och lustfyllt sätt med skådespel, sång och musik presenterar en kulturhistorisk tillbakablick om familjen Göthlin, Göthlinska gården och livet i Nora för hundra år sedan. Deras lättsamma och musikspäckade sätt att framföra väcker intresse och lockar fler att ta del av liv och människor kring familjen i Göthlinska gården.”

Med på utdelningen var styrelsen för stiftelsen och inbjudna gäster däribland Flory Greens döttrar Gunilla Jeffner och Catharina Green samt kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen och vice ordförande Solveig Oscarsson.

Kvällen avslutades med kaffe och tårtor, såsom traditionen bjuder på en födelsedag.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.