Ingemar Engstrand.

Engstrand och kort insändare om reseersättning

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT. Flitige debattören Ingemar Engstrand har skrivit en kort insändare om det vansinniga med att stänga specialistmottagningarna vid Lindesbergs lasarett. Läs Engstrands insändare här.

Region Örebro läns reseersättning kan kosta!

Min fru och jag besökte i mars 2023 en optiker i Lindesberg. En av oss fick i stället för glasögon en remiss till regionens ögonsjukvård. De sände den vidare till Capio i Örebro. Dit fick vi, efter 10 månaders väntetid, komma i januari 2024.

Det står inget på kallelsen om ersättning för en eventuell bilresa. Men det fick vi veta genom en bekant. Vi fick i kassan en blankett, fyllde i den och sände till uppgiven adress i regionen. Portot på kuvertet var 18 kronor.  Nu i mars 2024 kom ersättningen som uppgick till 17.30 kronor. Så det blev en förlust på 70 öre utöver bensin och övriga driftkostnader. Parkeringskostnaderna vågar jag inte räkna på.

Det är anmärkningsvärt att regionens Hälso- och sjukvårdsdirektör har föreslagit att specialistmottagningarna i Lindesberg ska stängas. Ögonkliniken vid USÖ har inte ens i dag tid att ta emot remisser från den norra länsdelen.

Ingemar Engstrand

4 Comments

  1. I socialisternas värld ska alla styras till ett och endast ett ställe där ögonsjukvård utförs, vi ska tacksamt stå halvblinda i kön med mössan i hand och be om den vård vi självklart ska ha tillgång till och som vi bekostat många gånger om. Med världens högsta skattetryck så kan man väl nu klart konstatera att sossepolitiken aldrig gynnat den skattetyngda befolkningen. Sossarnas enorma slöseri är en en gång belagt med fakta och dess konsekvenser än en gång bevisad. Men det är så här det blir när man knappt behöver kunna varken läsa, skriva eller räkna som politiker. Vi måste bli tuffare o ställa mycket mera krav på dom vi röstar på, politiker ska veta att är vi inte nöjda så finns det ingen plats för dom längre…..

  2. Kan bara gratulera till den ”korta” väntetiden!
    När jag flyttades från USÖ till Capios ögonklinik blev väntetiden till påbörjad behandling över 2 år. Medskickade pengar räckte ej utan för att avsluta behandlingen ”fick jag” ur egen kassa betala som privatpatient.

  3. I regionens värld så slutar den i Lillån och då räcker det med 18 kr i resebidrag

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.