Sju mål blev det för Jesper Nilsson borta mot Enköping.

Enkel seger för LIF Lindesberg

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

TUMBA. LIF Lindesberg besegrade på måndagskvällen IFK Tumba enkelt i Tumba Idrottshus. Tumba var ett av lagen som nämndes som huvudkonkurrent inför säsongen, men i måndagens match var LIF Lindesberg helt överlägset.

IFK Tumba-LIF Lindesberg slutade 31-39 (12-19).

LIF Lindesberg fortsätter att vinna och efter sex matcher är det svårt att se hur de brandgula skulle kunna missa ett direkt återtåg till Allsvenskan till nästa säsong. Stor skillnad dock på division 1 och Allsvenskan och svårt att veta hur mycket LIF Lindesberg tappar genom att spela i ettan i vinter?

Anfallsmässigt är LIF Lindesberg helt överlägset alla lag så här långt, men försvarsspelet har förmodligen en hel del att önska om man jämför med Allsvenskan. LIF väljer att inte spela in ett nytt försvar i ettan och fortsätter att stå med hälarna på linjen i ett ganska passivt 6-0-försvar. Det räcker i division 1, men frågan är väl vad detta leder till nästa säsong – åter i Allsvenskan? Det känns som att motståndarna får ta lite väl enkla avslut.

Mot IFK Tumba var det dock inga problem. Ledning med åtta mål i halvtid säger det mesta och 39 mål till slut får oss börja snegla på serielottningen till Allsvenskan 2023/2024. Helt klart har LIF Lindesberg spelarmaterialet för Allsvenskan, men spelet fungerar nog bäst i division 1 – den här säsongen.

Bra i LIF Lindesberg var, som vanligt, förstauppställningen med Tobias Varvne, Joel Karlström, Herman Bosson på nio meter och Oskar Cosmo i mitten och ikväll med Felix Karlsson på vänsterkanten och Hampus Högberg på högerkanten. Även Asso Eliassi gjorde det bra när han var på planen, mycket tack vare sitt okonventionella spel, även om ett och annat avslut var obegripligt. Jesper Nilsson spelas tämligen sparsamt, men precis som i Allsvenskan är han oftast skillnaden. Klass helt enkelt.

I och med segern återtog LIF Lindesberg serieledningen i tabellen, med samma poäng som ”Lilla LIF”, Örebro SK.

Mål LIF Lindesberg: Jesper Nilsson 9, Herman Bosson 8, Asso Eliassi 7, Tobias Varbne 5, Emil Pettersson 3, Joel Karlström 2, Oskar Cosmo 2, Erik Persson 1, Anton Flood 1, Felix Karlsson 1.

1 Comment

  1. Jag undrar varför Tomas Källberg är så passivt mot Asso Eliassi efter varje match? vadå obegripligt? alla missar skott , friläge o tom straffkast men det ser inte herr Källberg ,suck,, hoppas du kan tänka lite rättvist nästa reportage .

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.