Enkel seger för Lindesberg Volley

i ETTAN/LINDESBERG/Okategoriserade/SPORT

LINDESBERG. De flesta trodde nog att Lindesberg Volley skulle tvingas spela på topp för att rå på lördagens gäster Gislaved, men Lindesberg visade direkt att det handlade om hemmamatch.

Lindesberg vann i tre raka set, 3-0 (25-13, 25-22, 25-20).

Publiksiffran var lika låg som den varit under hela hösten, men de som valde att se matchen mellan Lindesberg och Gislaved ångrar sig förmodligen inte. Lindesberg visade nämligen från första boll att Lindesberg Arena är en borg där hemmalaget säljer sig dyrt.

Det första setet slutade 25-13, men siffrorna kunde ha varit ännu större. Roligt att se Linnea Skogsberg göra ett jättejobb och dessutom serva på ett sätt som Gislaved inte hittade någon lösning mot. Och Sofia Stiernströms första set kommer nog att spöka i ett och annat huvud ikväll. Så snart hon rörde bollen blev det poäng, hon hoppade högst och blockade bäst och slog bra. Lägger man dessutom till ett mycket stabilt spel från proffset Hannah Troutman så är överlägsenheten i det första setet lätt att förstå.

I det andra setet kom Lindesberg inte alls upp i samma nivå, mest därför att man bjöd in Gislaved med bedrövligt servande. Spelmässigt var man det bättre laget och med tio skänkta servar visade man att man var det bättre laget.

Det tredje setet blev ett transportset och rätt lag vann rättvist.

I morgon söndag möter Lindesberg tabellettan Engelholm hemma i Lindesberg Arena.

Poäng Lindesberg: Hannah Troutman 19, Sofia Stiernström 14, Klaudia Grelowska 9, Lovisa Sundqvist 5, Linnea Skogsberg 3, Wilma Hendberg 3.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.