Titti Hansson.

EPOK kommenterar ”tystnaden”

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. I ett debattinlägg förklarar Titti Hansson, kyrkorådets vice ordförande i Nora bergslagsförsamling, vad som har hänt sedan EPOK vann kyrkovalet i stor stil. Och man har inte legat på latsidan. Läs debattinlägget här.

Vi har inte legat på latsidan

Det sägs i vissa kommentarer att det är väldigt tyst från EPOK. Ja, det kan tyckas så, men vi har knappast legat på latsidan. Efter att ha tagit det lugnt någon vecka efter den för oss fantastiska valnatten har vi jobbat hårt. För en helt ny kyrkogrupp finns mycket att göra.

Det har varit jobb med en ny arbetsordning. Denna ska reglera HUR vi jobbar, så att allt går rätt till och den demokratiska ordningen följs. Vi har jobbat med en ny organisation, som syftar till att bredda delaktigheten och ta tillvara goda idéer och personalens och politikernas kompetens. För att göra detta har vi också tagit fram en ny delegationsordning, som bestämmer vem som gör vad.

Förutom detta har vi också fördjupat oss i kyrkoordningen, som är det centrala regelverket för alla Sveriges församlingar.

Efter nyåret ska arbetet med församlingsinstruktionen igång, som är det lokala måldokumentet. Den ska brytas ner i våra lokala mål och riktlinjer.

För oss har det varit viktigt att sätta alla dessa rutiner på plats från början, så att vi kan börja jobba mot våra mål som man kan läsa om i vårt valprogram som finns på hemsidan epoknora.se. 

Vi står till hundra procent bakom de val som gjorts och kommer att fortsätta arbeta för en församling med en livfull verksamhet för alla i våra tre kyrkor och kapell, ett musikutbud som människor vallfärdar för att få ta del av och en trygg och glad personalgrupp.

God jul och gott nytt år!

För EPOK i Nora bergslagsförsamling

Titti Hansson

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.