Ett axplock ur de första fyra månaderna

i HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA/Okategoriserade

BERGSLAGEN. I ett försök att göra en tillbakablick över hösten följer här ett axplock av de händelser och artiklar vi publicerat på 24i. Vissa händelser är små och andra är större.

Inbrottshösten 2012

Över hela Bergslagen har inbrotten, främst i villor, varit ett vanligt, tråkigt inslag i vardagen. Framför allt Nora och Lindesberg blev hårt drabbade av tjuvar som mestadels härjade under dagtid, när villaägarna var på jobbet. I de flesta fall var tjuvarna enbart intresserade av kontanter och smycken.

Idrottshösten 2012

LIF Lindesberg har haft en bedrövlig höst och enbart presterat sex poäng på 14 matcher. Lindesberg Volley startade säsongen som ett ånglok, med idel segrar, till dess Margie Giordano blev skadad, och därefter blev mer mänskligt. Lindlöven orkade hela vägen till Allettan under höstens 27 grundomgångar och nya utmaningar väntar nu under våren.

Politikerhösten 2012

I det tidigare turbulenta Nora har politikerna knappt märkts sedan maktskiftet i augusti. I Hällefors är debatten het och i Ljusnarsberg frodar en tro på framtiden. I Lindesberg höjde man skatten med en krona, bråkade om Lindesberg Arena och beslutade om ett elitbidrag till fem föreningar.

Läs artiklarna här:
>Skattehöjningen klubbad efter rekorddebatt
>Äntligen trovärdigt att satsa
>Elitbidraget i Lindesberg klubbat

Kulturhösten 2012

Som vanligt stod kulturhändelserna för viktiga inslag under hösten 2012. Några av händelserna är färdigställandet av Bryggeriet i Nora (där Anders Wallén och Ted Ström huserar), Kokbokens dag i Grythyttan (med en bejublad föreläsning av Carl Jan Granqvist) och Damkören Akvilejas konsert i Lindeskolans aula.

Läs artiklarna här:

>Musik i julkorridoren med Ted och Anders
>Carl Jan inspirerade publiken
>Akvileja tog alla med storm

Blogghösten 2012

Vi har haft tre gästbloggare under hösten 2012. Vardagsexperten Marie Carlsson har bloggat om allt i hennes dagliga liv. Fotbollstränaren, amatörfilosofen och travexperten (?) Jonas Cederulf har funderat på både mjuka och jordnära frågor i sina lördagskrönikor. Och Emelie Larsson har kommit in under december med en blogg bestående av både åsikter och självironi.

Läs artiklarna här:
>Vi komma, vi komma från Pepparkakeland
>Med bakben av spädgris från Knäckebröhult
>Hur ofta ljuger eller förskönar du?

Frustration och glädje.

Alla Norabor fasade det värsta när Bergslagens Destilleri ansökte om rekonstruktion, men whiskytillverkarna vände skeppet. ”Sebbe” oroar sig för ungdomen i Nora och deras framtid. Men i Kopparberg ser näringslivet ljust ut, inga tomma skyltfönster längre.

Läs artiklarna här:
>Bergslagens Destilleri ansöker om rekonstruktion
>”Är det ingen som bryr sig?”
>Inga tomma skyltfönster i Kopparberg

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.