HIK-spelaren Tobias Nikitin utmanar Oliver Markusson i GSK-målet när HIK och GSK möttes i Råsshallen i november 2018.

Ett derby som många väntat på

i ETTAN/HÄLLEFORS/LINDESBERG/SPORT

HÄLLEFORS. Hällefors IK tar ikväll emot Guldsmedshytte SK i ett efterlängtat derby i Hockeytvåan. Fjolårets derbyn såg pandemin till att ställa in och lagen har inte ställts mot varandra sedan säsongen 2018/2019.

Då, säsongen 2018/2019, spelade Hällefors IK och Guldsmedshytte SK i Hockeytrean, en serie som GSK vann för att sedan vinna kvalserien och ta sig upp i tvåan. Säsongen 2019/2020 slutade GSK fyra i Hockeytvåan, samtidigt som HIK slutade säsongen som kvalsegrare från trean.

Säsongen 2020/2021 skulle alltså ha blivit ett återseende mellan lagen, men inget av två planerade derbyn blev spelade – på grund av Covid19-pandemin.

Alltså är kvällens derby i Mer El Arena i Hällefors efterlängtat. Hällefors IK har, som nykomling, startat seriespelet bra och ligger sexa inför matchen med tre segrar, tre förluster och två overtime-segrar.

Guldsmedshytte SK har haft det tyngre i serieinledningen. En seger, fyra förluster och en overtime-förlust är GSK:s facit så här långt och behovet av poäng är stort.

Hällefors IK-Guldsmedshytte SK startar klockan 19.00 i Mer El Arena i Hällefors.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.