Laura Reeks var återigen poängbäst i Lindesberg.

Ett fall framåt när Lindesberg förlorade

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindesberg Volley förlorade visserligen lördagens hemmamatch mot Linköping, men förlusten måste beskrivas som ett fall framåt. Stundtals spelade Lindesberg riktigt bra och när man minimerade de tekniska felen kom också säsongens andra setvinst.

Lindesberg-Linköping slutade 1-3 (20-25, 25-19, 20-25, 16-25).

Lindesberg Volley kommer inte att bli svenska mästare den här vintern heller, men efter en rad bedrövliga insatser i Elitserien börjar kanske coachen Cal Wohlford få ordning på spelarmaterialet. Lördagens hemmamatch mot Linköping var i alla fall hyggligt jämn, även om gästerna stod för det bästa spelet.

Volleyboll är statistik, det har vi lärt oss, och sett att Lindesberg haft massor med egna fel och tekniska misstag så här långt in i Elitserien 2021/2022. Idag, mot Linköping, jobbade man för att minska de tekniska misstagen/felen och då kom också ett annat spel. I det andra setet servade Lindesberg bra och spelade enkelt och det räckte för setvinst. Hur svårt kan det vara?

Linköping är dock snäppet vassare än Lindesberg, med tre före detta Lindesbergsspelare i laget (Klara Juneholm, Cornelia Milton och Lovisa Sundqvist), och över en hel match orkade inte Lindesberg stå emot. Ändå en match med en hel del positivt att ta med.

Och med fyra proffs i laget kan det väl bara bli bättre. Laura Reeks har en hög lägstanivå, Monica Moreno ser inte fulltränad ut men blir bättre och bättre, Hali Drezet en passare och pådrivare som håller klassen och liberon Cate Sykes har vi sett så lite av att vi inte kan uttala oss.

Nästa match spelas hemma mot RIG Falköping den 5 december.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.