Kan Asso Eliassi, och de andra LIF-spelarna vinna ikväll mot IFK Ystad?

Extremt viktig match för LIF Lindesberg

i ETTAN

LINDESBERG. Målet var att vara på säker mark inför de sista omgångarna, men så har det inte riktigt blivit för LIF Lindesberg. Ikväll spelar man den sista matchen i Handbollsallsvenskan och utgången – kan bli hur som helst.

Läget i tabellen är prekärt. LIF Lindesberg ligger på plats 12 (av 14 lag) och har tre lag ytterligare på samma poäng (19) före sig i tabellen och där målskillnaden talar emot de brandgula. Seger ikväll mot IFK Ystad innebär att man får 21 poäng, men detta är långt ifrån några säkra poäng.

Seger är förstås ett måste i kvällens match, men det troliga är att LIF Lindesberg ändå tvingas kvala för att klara sig kvar i Herrallsvenskan. Betydligt sämre än man tänkt sig, men LIF har haft en säsong som inte lovat mycket för nästa års publik – trots en trupp som förmodligen är en av de bästa i Allsvenskan.

Förlust mot rutinerade IFK Ystad ikväll är en katastrof och innebär förmodligen en direkt nedflyttning till Division 1 och handbollens mörka korridorer.

LIF Lindesbergs chans ligger i att vinna ikväll och därmed bli klart för negativt kvalspel. Vilka man i så fall får möta är inte klart, men det förra kvalspelet (våren 2022) var ju inte positivt.

Alla tummar för LIF Lindesberg ikväll.

IFK Ystad-LIF Lindesberg startar klockan 19.00 i Ystad Arena ikväll.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.