Lindlövens store back Joshua Karlsson lyckades med konsstycket att golva två motståndare i samma fight.

Fantastisk första räckte för Lindlöven

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven lyckades peta in allt i den första perioden i söndagens länsderby mot Kumla och hade osannolika 5-0 efter en akt. Matchen var såklart redan avgjord då, men Kumla kämpade på matchen igenom.

Lindlövens IF-Kumla HC slutade 9-5 (5-0, 0-1, 4-4).

Lindlöven visade i den första perioden en effektivitet som sällan skådats. Ofta har man haft en bra offensiv trupp, men haft magiskt svårt med att göra mål på alla chanser. Mot Kumla på söndagen missade man inte en enda chans och man gjorde till och med mål när man hade två (!) spelare utvisade.

Hjälte för kvällen blev hårdjobbande Simon Brännvall, som tidigt gjorde två mål och fick den första perioden att likna spel mot ett mål.

Så var det ändå inte. Kumla bjöd på motstånd, men Lindlövens försvar spelade bra och premiärspelande målvakten Riku Lindroos tog det som rann igenom. Stora backen och storspelande backen Joshua Karlsson visade att han går från bra till riktigt bra, men är inte den som kliver undan när det hettat till – som det gjorde i söndagens match mot Kumla. Karlsson lyckades med konststycket att golva två motståndare i samma fight, men fick därefter ledigt från resten av matchen.

Den första perioden blev avgörande och Lindlöven behåller en femteplats i tabellen. I nästa match väntar hittills nollade Borlänge på bortais.

Mål Lindlöven: Anton Widmark 3, Simon Brännvall 2, Alexander Sunnefors 1, David Berg 1, Viljami Wacklin 1, Anton Toolanen 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.