Fartrakan åter i blåsväder

i LINDESBERG

LINDESBERG. Återigen är den så kallade fartrakan, det vill säga Stafettgatan i Lindsberg, i blåsväder. Den här gången är det en företagare på industriområdet som vill ha tillgång till sitt företags lokaler under årets alla dagar.

Politiker och tjänstemän får än en gång frågorna kring Stafettgatan på bordet. Och kanske borde frågorna lösas – en gång för alla.

En företagare inom industriområdet skriver till kommunen Näringslivs- och utvecklingsavdelning att han haft besök av en representant från  SHRA Lindesberg, som klargjorde att klubben har ”papper” på att anordna tävlingar på rakan upp till sju gånger per år. Företagaren skriver också att han ryktesvis hört att industriområdet ska stängas av två kvällar i veckan, då så kallad drifting ska anordnas.

Företagaren menar att detta är bekymrande uppgifter för honom och för tillgängligheten till hans företag. Företagarens ord är tydliga.

”Detta i synnerhet som vi har erfarit problem med tillgängligheten till våra lokaler samt beteenden från denna organisation i största allmänhet.”

Företagaren menar att den som har ett ärende till företaget ska garanteras tillträde oavsett det är motortävling eller inte. Han menar dessutom att de som vistas i företagets lokaler inte ska riskera fara eller risk vid motortävlingar.

Företagaren skriver att hela idén med ett industriområde måste vara att företagen ska kunna bedriva sin verksamhet utan att störa det övriga samhällslivet.

Företagaren vill nu snarast träffa representanter för Näringslivs- och utvecklingsavdelningen för att få ett klarläggande över det han anser är ett problem.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.