Fellingsbroportalen behöver leva vidare

i LINDESBERG

F-portalFELLINGSBRO. Elias ben Salem grundade Fellingsbroportalen 2008 för att hjälpa Fellingsbroare att finna information. Han är kritisk till den fixering som finns kring Lindesberg och att de små orterna i kommunen glöms bort.

Allt började med att han själv sökte information, berättar Elias ben Salem.

– Jag behövde telefonnumret till vårdcentralen, började klickade på Lindesbergs kommuns hemsida.

Det blev många klick innan han hamnade på Fellingsbro vårdcentral. Och om han tyckte det var snårigt, så var de nog många andra som tyckte det också. Elias ben Salem tycker dessutom att den information som finns på kommunens hemsida riktar sig till de som bor i Lindesberg och att de övriga orterna glöms bort.

Elias är van vid internet då han redan i början på 1990-talet jobbade i en bransch med ny teknik. Så 2008 var steget inte långt att starta en sida för sina vänner och grannar i Fellingsbro. Portalen var i första hand en länksida i och med att han tyckte att NA fokuserade mer på Lindesberg och att reportagen från Fellingsbro försvann. Så växte sidan och innehåller nu många olika sidor med information om Fellingsbro.

Elias brinner för sin ort och är aktiv i många föreningar. På portalen är det meningen att man ska kunna fina alla föreningar, företag, religiösa föreningar eller sporter.

– Alla är välkomna, säger Elias.

Elias uppmanar Lindesbergs kommun att börja inkludera småorterna. Det är en landsbygdskommun, men det verkar glömmas bort av de styrande i kommunen, tycker han.

I dag hänvisar kommunen till fellingsbroportalen för mer information om Fellingsbro.

– Jag skulle gärna se att Fellingsbroportalen lever vidare, säger Elias. Jag söker några eldsjälar som kan hjälpa till med portalen.

MARIA  ALFREDSSON

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.