Anna Kelecsényi blev bäste målskytt mot HK S-hof med fem fullträffar.

Femte förlusten för LIF Dam

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. LIF Dam har det tungt som nykomling i den södra handbollsettan. På lördagen inkasserade man sin femte förlust på sex spelade matcher när HK Drott Halmstad gästade Lindesberg Arena.

LIF Dam-HK Drott Halmstad slutade 25-31 (14-15).

Det är förstås tufft att vara nykomling i en serie där spelet är betydligt mer tempostarkt och tufft, jämfört med spelet i division 2. Men det visste LIF om redan i våras när man tog sig upp i ettan. Man har höjt sig rejält såväl i tempo, tuffhet som i skytte, men frågan är om det räcker.

I den första halvleken spelade LIF helt jämnt med Drott och uddamålsövertaget för Drott i halvtid kunde lika gärna ha varit i hemmalagets favör. I den andra får LIF några dippar som gästerna utnyttjar och gör 4-0, 5-0 och 4-0 under några tre- och fyraminutersperioder.

Framåt visar främst Hanna Söderström att hon är ett rejält hot med sin för dagen elva mål och försvarsspelet under den första halvleken var både rejält och bra.

LIF Dam ligger kvar på näst sista plats i tabellen och möter närmast HK S-hof i Partille Arena nästa söndag den 12 november.

Mål LIF Dam: Hanna Söderström 11, Emilia Durnell 4, Ida Karlkvist 3, Anna Kelecsényi 2, Elin Nilsson 2, Emelie Nilsson 2, Aleyna Can 1.

Emilia Durnell möter tufft motstånd i Drotts Stina Tengberg.
Hanna Söderström är måldrottningen i LIF Dam.
Emilia Durnell får chansen från högersex.
Elin Nilsson tar steg för steg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.