Succéspelaren Filip Barklund är åter i Lindlöven.

Filip Barklund åter i Lindlöven

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Lindlöven meddelade under torsdagen att succéspelaren från förra säsongen Filip Barklund kommer att spela i Lindlöven under resten av säsongen.

-Fantastisk roligt att Filip kommer hit igen, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund.

Filip Barklund gjorde minst sagt succé under en serjour i Lindlöven under den förra säsongen. På tio matcher i den brandgula tröjan svarade Barklund för fenomenala 17 poäng (8+9).

Redan förra säsongen fick Filip Barklund chansen i SHL med Örebro och fanns också med i Örebros SHL-trupp när den här säsongen drog igång. Ett 10-tal SHL-matcher hann det bli innan flytten gick till anrika Södertälje SK i Hockeyallsvenskan. Inte någon succé i en fjärdelina i SSK gör att Filip nu vill hitta tillbaka till spelglädjen och väljer alltså att spela i Lindlöven under resten av säsongen.

-Jag kände att vi behövde ha in lite spets när Semjonovs försvann, och det här blev bättre än förväntat, säger Tomas Östlund.

Det långa covid-uppehållet som Lindlöven har tvingats till har dock varit bra för standarden i truppen. Isak Jonsson är igång och tränar och ikväll gör viktige Anton Karlsson sin första träning. Till detta är kanadensiske backen Phil Carron klar för spel, men i hans fall väntar Lindlöven på besked från migrationsmyndigheterna. Definitivt kvar på skadelistan är Alexander Sunnefors, som skulle visa att han bemästrar skidor – och bröt en fot.

-Dessutom kommer vi att ha AIK:s lovande junior Tim Alverhag spelande för oss och vi kommer också att få låna Sebastian Falk från Allsvenskan, säger Östlund.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.