Filip Barklund satsar på Lindlöven från start i vinter.

Filip Barklund klar för Lindlöven

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Tisdagens stora sportnyhet i 24i-området är att duktige forwarden Filip Barklund är klar för Lindlöven till säsongen 2022/2023. Barklund har lånats in till Lindlöven för några matcher under två säsonger, men nu har han alltså skrivit ett kontrakt med Lindlöven.

-Jag trivs väldigt bra i Lindlöven och tror att det är rätt miljö för mig att utvecklas i, säger Filip.

Filip Barklund har gjort succé under de två perioder han har lånats in till Lindlöven. Som 18-åring säsongen 2020/2021 spelade han tio matcher och svarade för 17 poäng och förra säsongen blev det 12 matcher och 10 poäng.

Talangen från Stockholm och AIK har utbildats i Örebros organisation via J-lagen ända upp till SHL. Draftad av Arizona Coyotes 2020 valde dock Filip att flytta till Södertälje SK i Hockeyallsvenskan under förra hösten, men den utflykten slutade i Lindesberg och Lindlöven.

-Jag tror verkligen att Lindlöven kan bli ett topplag i den västra Hockeyettan så det kommer att bli ett skyltfönster för mig om det går bra, säger Filip. Det kändes under våren som gick att Lindlöven har något stort på gång.

Lindlövens sportchef Tomas ”Osten” Östlund tror att med Filip Barklund i laget kan man växla upp ytterligare.

-Det här är en spelare som många tittar på och rycker i, men jag är glad för varje byte han spelar i Lindlöven. Det är en målmedveten spelare som behöver ha en stor roll och då är Lindlöven ett perfekt val.

Lindlöven går på is den 15 augusti och då finns Filip Barklund med på isen.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.