Jonas Cederulf

Förebilder och voltstart

i BLOGG
Fredagkväll och jag tar för givet att alla utom jag själv lyckats slänga ihop nån snabb entrecote och potatisgratäng.  Samtidigt som barnen sitter och tindrar med ögonen och allt är bara supermysigt.  Nästan som reklam, liksom. Här blev det en sedvanlig taco-krasch till minimello. Men det var ändå mysigt. På sitt sätt.
Vilka är dina förebilder? Den frågan ställs ofta, inte minst i idrottssammanhang. Som yngre hette mina förebilder Sulo Vaattovaara, Jonas Lind och Janne Eriksson. I princip hela IFK. Norrköping, alltså. Janne Kalén satte sjätte och avgörandbildere straffen på Jonnie Fedel 1989. Superstort.  Idag har jag inte många förebilder kvar, men några har jag. Hjältar har jag dock flera. Framförallt människor som sliter i det tysta. Förskolepedagoger och personal som tar hand om ens barn varje dag. Tidningsbudet som jag alltid beklagar mig över vid 03:15 varje natt men som alltid frälser mig strax därefter. Alla fantastiska människor inom vården, just ni som tar er lite extra tid att trösta och förklara. Hjältelistan är lång och betydligt mer omfattande än såhär.
2140 meter voltstart.  Fikonspråk inom travet och för den oinvigde låter det ungefär som elchock och akutpsyk. 2140 meter är grunddistansen för travlopp. Voltstart innebär att hästarna tar en sväng eller två för att sedan starta på linje. Fördelen med detta är att hästar som tjänat mer kan vara med i samma lopp men stå 20, 40 eller kanske till och med 60 meter bakom starthästarna.
Jag är egentligen en kass tippare. Men som kompisens fru brukar säga; ”ni är ju iallafall experter EFTER loppen”.. Faktum är dock att de tre senaste veckorna har mina klara vinnare vunnit till fina odds. Idag vinner Simb Robitaille sista V75. Nummer 3. Det är stenklart!

1 Comment

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.