Förlust för Löven i premiären

i LINDESBERG/SPORT

TIERP. En katastrofal inledning knäckte Lindlöven i seriepremiären borta mot Tierp på söndagseftermiddagen. 0-4 efter 18 minuter snyggades till och 3-6 blev slutresultatet.

– Vi ger bort den här segern, säger Löventränaren Staffan Tholson. Tre mål berodde på individuella misstag.

Inledningen på årets division 1-serie kunde ha varit bättre. 0-3 efter 8.18 är inte lätt att hämta igen. När sedan Tierp hann göra 4-0 innan Lindlöven vaknade gör inte saken lättare. Dick Ahlström och Niklas Nooni hann dock snygga till siffrorna innan perioden var till ända.

– Det började som en mardröm, säger Staffan Tholson. Innan det första målet hade Tierp knappt varit inne i vår zon. Även det andra var slarv och det tredje var ett självmål.

I den andra perioden fick Lövenbacken Acke Ringström matchstraff och i powerplay kunde Tierp utöka sin ledning till 5-2 innan perioden var slut.

– Först fem minuter i numerärt underläge och därefter drog vi på oss en tvåa till, säger Tholson. Det blev matchavgörande.

Efter åtta minuter i den tredje perioden var det över. Då gjorde Johan Viktorsson 6-2 och matchen var förstås avgjord. Att nye Lövenbacken Dustin Hatlelid replikerade med att göra 3-6 hade ingen betydelse.

– Jag är ändå nöjd med anfallsspelet och kämpaglöden, summerar Tholson. Däremot är vi alldeles för ivriga i försvarsspelet och gör alldeles för många individuella misstag. Du kan vara säker på att vi kommer att träna på det redan på måndagsträningen.

Ett slagsmål i slutskedet mellan Daniel Olsson Fromell och Tierps resulterade i två nya matchstraff och utvisningsstatistiken vann i alla fall Lindlöven med klara 62 minuter mot Tierps 31.

 

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.