Alla inblandade i den dya boken om Lindesbergs församling. Från vänster Monica Wallsten, Christina Dahlström, Göran Karlsson, Bengt Isman, Rolf Karlsson, Greger Nilsson och Maria Lindstedt

Församlingen i fokus i nyutgiven bok

i ETTAN/KULTUR/NÖJE/LINDESBERG

LINDESBERG. Redan 2015 inleddes planerna på en bok om Lindesbergs församling och idag presenterades boken ”Tillsammans unika” på Café Kingsgården i Lindesberg. På plats fanns då författaren Göran Karlsson och fotografen Rolf Karlsson.

-Det har varit ett väldigt roligt jobb, säger Göran Karlsson. Jag har lärt mig väldigt mycket.

Det var alltså pressrelease för den nya boken ”Tillsammans unika” under fredagen och på plats på Café Kingsgården fanns alltså författaren, fotografen, redaktionsgruppen bestående av Bengt Isman, Christina Dahlström, Greger Nilsson, Maria Lindstedt samt Monica Wallsten.

-Vi saknade en bok om Lindesbergs församling och kom ganska snart fram till att den skulle belysa dåtid, nutid och framtid, berättar Bengt Isman.

-Det har tagit tid, men vi är jättenöjda med resultatet, fortsätter Isman.

Väldigt många händelser och ännu fler personer passerar förstås förbi när historien ska beskrivas och boken är upplagd så att den följer kyrkoåret.

-Och nu har ju församlingarna återförenats och det kan ju vara en ytterligare anledning till att göra den här boken, säger Karlsson.

Fotografen Rolf Karlsson svarar för samtliga nytagna bilder i boken och är dessutom ansvarig för layouten.

-Det har varit roligt, säger han. Visst har det varit en och annan obekväm tid att jobba på, som till exempel klockan 24 på julafton, men tittar man på resultatet var det värt det.

De första exemplaren av ”Tillsammans unika” levererades under fredagen till Blombergska Bokhandeln i Lindesberg och är förstås en given julklapp. Priset, enligt Bengt Isman, kommer sannolikt att hamna på 298 kronor.

Bengt Isman berättade om bokens tillkomst.
Göran Karlsson har skrivit boken och Rolf Karlsson har fotograferat och svarat för layout.
Den nya boken ”Tillsammans unika” kommer initialt att säljas på Blombergska Bokhandeln i Lindesberg.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.