Första omgången spelad – hur står sig LIF Lindesberg?

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

LINDESBERG. Första omgången i Herrallsvenskan i handboll är avklarad och LIF Lindesberg tog en skön seger hemma mot IFK Ystad. Men hur såg det ut i övrigt? Hur står sig LIF egentligen?

Nästan alla experter har tippat OV Helsingborg som seriesegrare i Herrallsvenskan i vinter och många av experterna har tippat Torslanda som ett bottenlag. Men vad kan man dra för växlar av premiäromgången? Vilka lag överraskade positivt eller negativt?

Så här såg resultaten ut i den första omgången:

LIF Lindesberg-IFK Ystad 29-28 (14-14)

Kungälvs HK-HK Varberg 26-27 (16-19)

Anderstorps SK-Redbergslids IK 21-19 (10-7)

VästeråsIrsta HF-Tyresö Handboll 34-34 (19-15)

OV Helsingborg HK-HK Torslanda Elit 33-28 (16-11)

Skånela IF-IFK Karlskrona 36-28 (19-10)

HK Drott Halmstad-Vinslövs HK 30-26 (16-12)

LIF med i toppen

LIF Lindesberg är alltså med där uppe i toppen av tabellen efter segern mot IFK Ystad och precis som förhandstipsen återfinns OV Helsingborg och Skånela IF i den absoluta toppen. Skånela mosade IFK Karlskrona och OV gjorde samma sak med Torslanda.

Drott visade styrka med vinsten mot Vinslöv och Varberg kunde ta full poäng på bortaplan mot Kungälv och Anderstorp tog full pott hemma mot RIK.

Hur står sig då premiärresultaten? Tja, LIF Lindesberg var bättre än siffrorna visade och spelade säkert under sista fem, men allt kommer förmodligen att klarna efter omgång två – då LIF Lindesberg tar emot seriefavoriten OV Helsingborg hemma på torsdag. En bra insats mot OV och LIF kan flytta fram sina positioner och förväntningar.

De flesta av de 1038 som såg LIF besegra IFK Ystad i lördags gillade att se hur Oskar Cosmo verkligen blivit en LIF-spelare och nästan som på Erik Axelssons tid verkar han gilla att stimulera publiken.

På torsdag är det dags igen att fylla Lindesberg Arena. Då kommer storfavoriten OV Helsingborg till Lindesberg för att hämta poäng i jakten på en plats i Handbollsligan 2024. Alla som är på plats kan åtminstone bromsa detta en aning.

-Jag gillade det jag såg, säger Börje Larsson, den riktige Mr LIF Lindesberg. Jag hoppas och tror att LIF kommer att ha minst fyra lag bakom sig när serien är färdigspelad och att man därifrån kan satsa uppåt.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.