Fortfarande inga pengar

i NÄRINGSLIV/NORA

bdNORA. Trots att de nya finansiärerna i Bergslagens Destilleri skjutit till öronmärkta pengar för att reglera de hyresskulder bolaget har till kommunägda Nora Fastigheter AB, har skulderna inte reglerats.

– Nej, vi har inte fått några pengar, medger bolagets vd Jeanette Berggren.

Nora Fastigheter har inte fått betalt för hyran för varken februari eller mars av Bergslagens Destilleri och om några dagar ska ytterligare en hyra betalas.

– Jag inväntar en återkoppling från Bergslagens Destilleri, säger Jeanette Berggren diplomatiskt.

Jeanette Berggren berättar inte hur långt inkassoförfarandet kommit, men medger att man behandlar Bergslagens Destilleri som alla andra hyresgäster.

– Vi följer de inkassorutiner vi har i företaget, säger hon.

Enligt uppgift skickade bolagets nya finansiärer pengar under förra veckan, pengar som var öronmärkta för hyresskulden till Nora Fastigheter.

-Så har jag också uppfattat det, säger Jeanette Berggren.

Vad som händer nu är oklart.

– Vi förväntar oss att vi får betalt, men vi ser allvarligt på att pengarna inte kommit in.

TOMAS KÄLLBERG
tomas.kallberg@24i.se

11 Comments

 1. DET ÄR KLART ATT DET ÄR ”BRA TÄNKT” !

  En spritindustri som distribuerar sprit runt om i världen, är inte kattskit.

  Sen är det det praktiska-(pengar), som saknas.
  Elände med exv hyror 4 mån= 90×4=360 tusen.
  Och annat hos fogden
  Men det finns ju gudskelov förmögna skattebetalare, som halar upp lädret.

  Det finns ju också reserver, som lurar i busken. Vi har ju ett nybildat destilleri, fullt bemannat, i grannhuset. Så fort de ”gamla” slår vantarna i bordet, är det dags att slå till.

  Nora kommuns eget bränneri ser snart dagens ljus ?
  Vi får se hur fel jag har.

 2. Jättebra ide med ett destilleri i Nora, Nora är och förblir en turiststad. Maria Lang och tåg i alla ära men tittar man globalt så är turismen kring vin, öl och whiskey ett klart mycket större fenomen inte bara på brittiska öarna utan även i Övriga Europa, Afrika, Asien och Nordamerika. Sen var det väl lite väl naivt av bolaget att anställa en massa spetskompetens inom restaurang etc.flera år innan den behövdes. NU är i alla fall satsningen gjord så nu gäller det att förvalta skattepengarna så gott det går, vi lär inte få in ytterligare ett nytt destilleri efter de två som varit i Nora så gynna bolaget genom att köpa deras produkter för egen konsumtion eller för att ge bort i present. Och passa på att njuta av Noras bästa mat och service i deras pub som är öppen fredagar och lördagar.

 3. När en liten företagare ber om att få köpa en tomt av kommunen för att kunna expandera och anställa mer personal. Är det nobben och ingen bryr sig. Man är bara i vägen och den verksamhet man bedriver är inte fin nog. Men kommer man med fantasirika förslag som inte fungerar och kan hålla låda för kommungubbarna. Då öppnas kommunens plånbok. Tack vare det så har Nora 4-5 arbetslösa som kunde ha ett jobb i ett vanligt företag som sköter skatter avgifter mm. Men inte är fint nog.

 4. Får vi höra slutet på det här, eller är det ”mörkat” ?

  Varifrån kommer hyran ?

 5. Det är tydligen många som är arga,besvikna och trötta på denna fars med bryggeriet då många kommentarer stoppats och inte kommer upp här. Vakna nu politiker, VD,n och styrande i Nora. Dags att göra om och göra rätt.

 6. Uppdrag granskning.
  Håller med 100%.

  Om Noraborna skall få veta vad som pågår och vilka pengar det rör sig om, så är det nog inte lönt, att ödmjukt fråga kommun och bolagsledningar.

  Det svar som man möjligen kan få är; ”ärendet sekretessbelagt”.

 7. Under onsdagskvällen har vi tvingats underkänna ett ganska stort antal kommentarer då dessa inte hållit sig till ämnet på artikeln eller varit personligt kränkande. Vi på 24i skulle helst vilja kunna godkänna alla kommentarer, men vi uppmanar då er som kommenterar att diskutera de ämnen artiklarna handlar om – inte hitta en oprövad syndabock och ge denne skulden för något som kanske inte ens hör till ämnet för artikeln.

 8. Vi får hoppas att våra kommunare som har ett ölbryggeri där betalar sin hyra. Hur många alkoholbryggerier ska vi ha i Nora? Jag skriver det igen, jag hoppas fler skriver och mejlar till Janne Josefsson på uppdrag granskning för det är dags att deras kommungranskare kommer hit till Nora och lyfter på en del stenar i denna kommun.
  http://blogg.svt.se/kommungranskarna/

  Gå in och mejla, ju fler desto bättre.

 9. Då får vi hoppas att Norabostäders VD ser till att detta bolag betalar eller lämnar fastigheten omgående.
  Sen vem ska få betala denna soppa?
  Det borde göras avdrag på VD lönen och politiker och styrande i Nora som varit delaktiga. Det skulle ha byggts lägenheter där nere från börjar så att bostadskön kunde betats av.

 10. Det är synd att tjänstemanna ansvaret tagits bort.
  Att det ska få sitta folk och spela bort invånarnas skattepengar på detta vis utan konsekvenser är osmakligt. Hur länge har detta pengarbekymmer pågått med detta företag? Hur mycket av Noras skattepengar har gått till denna cirkus?
  Lägg ner detta nu och så gör nått som invånarna önskar och stöttar er styrande i Nora i.
  Skäms

 11. Och hur hade en privatperson i era hyreslägenheter blivit behandlade? Förmodligen vräkning och uppsägning öronen böj. Detta är ytterligare ett exempel på att vissa i denna kommun ska hållas under armarna och orättvisorna fortsätter. Sparka ut detta utsugande företag och få slut på denna fars.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.