Jonas Cederulf

Fotbollen ljusår ifrån

i BLOGG
CederulfLuciatågen är avklarade. För min och sambons del handlade det för första gången om två separata tåg och även två långa fikastunder. Mina barn valde att vara pepparkaksgubbe respektive tomte. Det var trångt, varmt och synnerligen syrefattigt men eftersom de flesta barnen inte svimmade eller grät hysteriskt får det ändå anses som en succé.
Julen är snart här och även de minsta av affärer och krämarhus blir proppfulla av stressade människor. Masspsykos orsakat av…. vem? Vi kan väl knappast skylla på Jesus, eller?
Idrotten och framförallt fotbollen i norra länsdelen upplever en tuff tid. Bara damvolleyn lever upp till något som kan kallas elit. Lindlöven verkar starka men det är långt och knöligt i hockeysystemet. Judo och handboll är snart bortglömt och om inte Oscar Johansson får fart på WSK Lindesberg blir det tungt också för dem.
Eftersom fotbollen ligger mig närmast är det nästan pinsamt att vi har ett enda lag i regionen i fyran och resten i femman eller lägre. Sett ur ett elitperspektiv är det ljusår ifrån. Vad måste till? Ja svaret är inte en ouppvärmd 9-mannaplan eller pengar. Svaret är samarbete och utbildning. Alla håller för hårt på sitt, och det är hård attityd klubbarna emellan och idrotterna emellan. Öppna upp! Jag skulle vilja lära mig av hockeyn, judon och volleybollen.  Idrotterna mår bra av korsbefruktning,  annars blir det bara inavel. Utbildning och fortbildning så att alla fantastiska ungdomsledare får mer kött på benen och ungdomarna får möjlighet att utvecklas raskare. Örebro läns idrottsförbund bör genast agera och satsa, genom att sänka priserna för ledarfortbildning.
Travet gör mig inte rik annat än på erfarenheter för tillfället. Därför sparar vi pengarna denna vecka.
Allt nonsens om pepparkakor och nationalister hit och dit lämnar jag okommenterat idag. Man kan inte vara Don Quijote varje vecka.

1 Comment

  1. Samarbete är nyckelordet för utveckling av idrotten. ´Synd att inte alla inser det!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.