
VARMRÄTT. Riktig mat för riktigt fredagsmys. Enkelt, nästan asketisk, men väldigt gott. En bit entrecôte och en riktigt god grönpepparsås kräver inte speciellt mycket mer. Här serverad med hasselbackspotatis, lättkokta sockerärtor och en sallad.
Ingredienser 2 personer:
2 skivor entrecôte
1-1 1/2 msk grönpeppar
1 schalottenlök
1 msk smör
1 1/2 msk mjöl
2 dl buljung eller motsvarande kalvfond
1,5 dl grädde
Soya för färgen
Gör så här:
1) Finhacka löken och mortla grönpepparn grovt.
2) Fräs lök och pepparkorn i smör och tillsätt sedan mjölet. Häll i buljongen/fonden lite i taget under vispning. Låt koka. Tillsätt grädden och sojan.
3) Krydda (peppra gärna kanterna med grovmalen svartpeppar för lite starkare smak)och stek köttet efter tycker och smak i grillpanna.