Succétränaren Fredrik Nilsson fortsätter i Frövi IK.

Fredrik Nilsson om framtiden som succétränare i Frövi IK

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

FRÖVI. Det har gått någon vecka sedan Frövi IK kunde avsluta en riktigt bra fotbollssäsong som seriesegrare i femman. Nu avancerar föreningen till division 4 och 24i har fått en pratstund med succétränaren Fredrik Nilsson.

Grattis till seriesegern i division 5 och avancemanget till Närkefyran. Nu måste det väl bli ytterligare ett år för dig som tränare?

-Tack. Efter varit med på resan från divison-7 till nu divison-4 kommande säsong så känns det givet att vilja vara med på resan som detta lag och förening fortfarande gör. Kommer bli mitt fjärde år i Frövi IK- en förening där jag stormtrivs som tränare. 

Vet du något om hur det ser ut på spelarfronten eller kommer årets lag att spridas till andra lag i länet?

-En av huvudfaktorerna till framgången som varit är utan tvekan den otroligt lojala och trogna grupp av spelare som Frövi IK har- de allra, allra flesta med föreningen som sin moderklubb ger något som är väldigt unikt idag – klubbkänsla. 

-De få individer som har andra föreningar som sin moderklubb har kommit in och bidragit stort och är en stor del av gruppen och föreningens nuvarande framgång. Få lag kan mäta sig med den gruppdynamik vi har idag- ett lag man vill spela i och tillhöra helt enkelt. 

Vilka faktorer har gjort att FIK varit så bra under säsongen, och även tidigare?

-Framför allt kontinuiteten och det stora engagemanget på och utanför plan. Gruppen i stort har också genomgått en stor resa och har successivt fått växa och blivit bättre tillsammans. För att nämna något så består laget till stora delar av samma individer som för cirka fyra år sedan trillade ner i divison-7, men gruppen består förstås också av spelare som kommit tillbaka till föreningen igen efter utflykter högre upp i seriesystemen eller rent av spelare helt utifrån, en bra mix helt enkelt. 

-Det finns idag en vinnarmentalitet och tro på det vi gör som innebär att alla drar åt samma håll och vill utvecklas tillsammans- vilket vi gör ständigt och hela tiden. 

Vad talar för att Frövi IK kan var ett lag som håller i fyran?

-Framför allt har vi redan tidigare visat att vi står oss väl mot lag högre upp i seriesystemet, men också som tidigare nämnt den sammanhållningen och tron på det vi gör är unikt. Denna resa är långt ifrån slut, vi har bara börjat. 

Frövi IK är en bra förening med bra ledare och människor runt omkring. Hur viktigt är sånt när man nu tar ett sånt här steg?

-Kan inte nog hylla denna förening och alla eldsjälar och ledare runt omkring mig. Detta är något alldeles unikt och något man sällan ser ens i lag två divisioner till upp. Vi vill verkligen något med detta lag och tror helt klart vi kan ta ytterligare steg som förening kommande säsong, vi kommer att jobba hårt för att bli ännu mer professionella i det vi gör för att således då också kunna ta nästa steg och utmana lagen i division 4, tror redan nu man ifrån motståndarhåll i serien blickar med avundsjuka mot vad vi gör i Frövi IK idag. Denna förening är något alldeles speciellt och unikt i småklubbssammanhang. 

Nu blir konstgräset kanske ännu viktigare än tidigare. När och hur tänker du lägga upp försäsongen?

-Direkt efter nu avslutad säsong så går futsalsäsongen igång och fortlöper till och med januari. Därefter kommer vi gå igång med både fotbollsanpassad fysträning och utomhusträning, initialt 3ggr/vecka för att sedan när säsongen närmar sig gå ner mer mot träning 2ggr/vecka + seriematch. Förhoppningsvis så får vi hålla konstgräsplanen snöfri med hjälp utav Lindesbergs kommun och således möjliggöra kvalitativ fotbollsträning under även de bistra vintermånaderna. 

-Jag vill avslutningsvis berömma och lyfta detta lag, och andra ledare runt omkring mig. Vi har kommit otroligt långt som förening, och att som tränare få vara med på denna resa med detta lag är en ynnest. Nu spänner vi bågen och tar sikte mot ett riktigt, riktigt bra fotbollsår 2023. 

-Vill även rikta ett stort tack till vår publik som både hemma och borta är trogna följare som ger oss både uppbackning och stöttning i vått som torrt. 

3 Comments

  1. Frövi IK är en superbra klubb med ett härligt gäng på alla plan, såväl på som utanför fotbollsplanen! Jag följer er ivrigt på distans, kanske också på plats. Lycka till hälsar
    Lasse Sjöberg i Karlskoga

  2. Ett bevis på att fotboll är en Lagsport där alla i laget vet sin plats och får ta plats.
    Lycka till i div.4

    Mvh Håkan G Lillån

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.