Kevin Sjöholm sgjorde sex mål.

Frövi kvar i serieledning efter ny vinst

i ETTAN/LINDESBERG/SPORT

FRÖVI. Frövi IK stärkte sin serieledning när man på torsdagen besegrade HOIF hemma på Fröjevis konstgräs i fotbollsfemman.

Frövi IK-HOIF slutade 7-1 (3-1).

Man kan konstatera att Frövis anfallsspel skulle klara sig i division 4, men inte lika enkelt att säga att försvarsspelet i FIK skulle klara det lika bra. Inga spelvändningar från backplats, utan ett knepigt agerande med bredsidor tillbaka till målvakten Ludvig Mårtensson, tillbaka ut till höger- eller vänsterback och tillbaka till målvakten. Tvärtom skapade FIK flera av HOIF:s chanser med detta spel.

Från mittfält och framåt håller Frövi IK hög klass. Ili Ielos högerfot skapar ytor från mitten och unge Kevin Sjöholm springer ifrån alla när bollen är på motståndarnas planhalva. Säkert seriens snabbaste spelare.

Mot Hampetorp/Odensbackens IF handlade mycket om just Kevin. Två mål i varje halvlek och en ständig fara för ett trögt HOIF-försvar. Kevin står för en offensivlusta som normalt inte fungerar i femman, men hans kvaliteter skulle fungera även högre upp i seriesystemet. Kevin var dock inte ensam att oroa motståndarna och även William Andersson, Mohammed Mahmoud Sultan Al-Amir och Gustav Runström hann registrera sig i målprotokollet.

I och med torsdagens seger har Frövi IK ryckt åt sig en trepoängsledning i tabellen, före Sköllersta IF. Kevin Sjöholm gick också upp i topp av skytteligan med totalt sju fullträffar på fem matcher.

Kevin Sjöholm testar en cykelspark på hörna.
Målglädje efter William Anderssons 1-0.
Johannes Halvardsson vinner sin närkamp men målvakten räddar avslutet.
Ili Ielo är otroligt viktig.
Många röda på mitten.
Frövi skapade mängder med chanser.
Målvakten Ludwig Mårtensson hade snudd på mest bollinnehav i Frövi i den första halvleken.

5 Comments

 1. Kanske inte alltid journalister och tränate är överens. Dock inte helt vanligt att tränaren ifrågasätter journalisten vid en 7-1 vinst 05:26 på morgonen.

 2. @Fredrik Nilsson. Jag får nöja mig med det. Jag har ingen tränarutbildning och bara min erfarenhet som journalist och fotograf under många, många år att stödja mig mot. Däremot träffade jag några gubbar på expertläktaren i nordöstra hörnet av Fröjevi konstgräs idag och dessa höll med mig. Kanske betyder detta inte speciellt mycket, men visst betyder det en del att de närmaste förstår vad spelet går ut på. Men vi kommunicerar vidare i ett annat ämne…

 3. @Tomas Källberg, vi kan konstatera att vi ser olika på hur man skall cirkulera boll i backlinjen- och vad syftet faktiskt är med detta agerande. Locka upp sin motståndare kanske? Hitta ytor i spelytor högre upp i plan?

  Jag ser faktiskt inte problemet i att passa med bredsida mellan spelare i backlinje, vristpassningar tillbaks till målvakt vid spelvändning torde vara en aning riskabelt agerande.

  Men förstår att du inte är ute efter att såga oss, men kan lätt tolkas så. Och känns en aning orättvist med tanke på matchens utfall där vi vinner med stabila 7-1 (närmre 15-1 än 7-2) och har således efter 5 spelade matcher. 14-5 i målskillnad, 4 vinster och 1 oavgjord och som nykomling serieledare i en tuff division-5 serie, och endast 5 insläppta på 5 matcher vittnar om annat än dåligt försvarsspel.

  Tack för att du följer oss och tack för ditt engagemang, vi kan inte alltid tycka lika 🙂

 4. @Fredrik Nilsson. Såklart menar jag inte att såga FIK. Svårt att göra efter 7-1, tycker jag. Jag menar mest att ett lag som är så anfallsstarkt borde vända på det mesta och ”springa ihjäl” de flesta lag i den här serien. Min avsikt var definitivt inte att såga Frövis försvar. Jag tycker försvaret håller en bra nivå. Jag avsåg mest de långsamma bredsidorna mellan försvararna och målvakt, som väl också kostade det enda baklängesmålet.

 5. Såg vi samma match?

  HOIF skapade ett läge och detta just via en försvarsmiss. I övrigt va försvarspelet fläckfritt.

  Nu är ju inte du insatt i vår taktik och syftet med varför vi spelar på ett visst sätt. Men spelvändningar såg jag många matchen genom- även spelvändningar via målvakt.

  Varför så mycket fokus på- vilken nivå lagets lagdelar håller?
  Vi gjorde 7 byten i matchen, gav många speltid och vinner med 7-1, jag hyllar kollektivet och kämpainsatsen killarna gjorde igår för att orka och lyckas med den höga pressen i nästan 90min.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.