Full rulle på Seniormässan 2019

LINDESBERG. Det var succé redan förra året, men Seniormässan 2019 slår det mesta. När mässan skulle öppnas på onsdagsförmiddagen var det kö av väntande seniorer.

-Om vi ska motverka stillasittande, stress, ohälsosamma vanor och risk för fallolyckor måste många krafter samverka, sade Marie-Louise Forsberg-Fransson, invigningstalare och ordförande för Örebro läns idrottsförbund.

Intresset var stort när portarna till Seniormässan 2019 öppnades på onsdagsförmiddagen. Mässan var betydligt större än fjolårets premiärmässa och i år fanns mellan 70 och 80 utställare på plats. Marie-Louise Forsberg-Fransson invingstalade och förklarade mässan för invigd och därefter var det full fart.

Seniorer var inbussade från grannkommunerna Hällefors, Nora och Ljusnarsberg och precis som förra året hölls föreläsningar med intressanta ämnen.

Motion, idrott och rörelse över huvud taget var ett fokus som inte gick att ta miste på och under eftermiddagen anordnades en turnering i gå-fotboll.

-Vårt moderna, bekväma och stillasittande liv gör alltför många av oss sjuka, sade Marie-Louise Forsberg-Fransson. Samtidigt har vi idag många positiva bevis på att livslångt idrottande är en viktig motkraft. Åtskilliga studier visar hur motion ökar både livskvaliteten och välbefinnandet samtidigt som motståndskraften mot vanliga sjukdomar ökar. Den som idrottar löper till exempel bara hälften så stor risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar eller tjocktarmscancer.

Hur många seniorer som besökte Seniormässan 2019 är inte känt.

Marie-Louise Forsberg-Fransson, ordförande för Örebro läns idrottsförbund, invigningstalade.
Linde Bergslags församling hade en egen monter. Här med Elsie Sjöö i mitten.
Arne Larsson och Dennis Åkergren från Libo visade hur det framtida boendet på Bergsgården kommer att se ut.

1 Comment

  1. Här får jag nog höja ett varningens finger till politikerna ! Är dom inte på tårna
    och kollar läget, upptäcker dom, att ”silverryggar” och vithåriga tanter håller på och mobiliserar.

    Tanterna har utan vidare kapacitet att fritera ”broilerpolitiker till lunch när makten kommer med idiotiska idéer. Ungefär som damen från ”samhälls” som
    tycker att Hälleforsarna skall ha specialsträcka förbi Nora.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.