Fyra månader av lust och nöd(lösningar)

i HÄLLEFORS/LINDESBERG/LJUSNARSBERG/NORA/ÖVRIGT

NyårIdag har 24i funnits i 116 dagar, alltså i nästan fyra månader. Vi visste inte riktigt vad vi gav oss in på och satts på tuffa prov några gånger – riktigt tuffa prov.

Mest frustrerande har varit tekniken. Vi litade på våra köpta tjänster, något vi inte skulle ha gjort. Att byta webbleverantör i skarpt läge är inget vi önskar våra värsta motståndare. Blev så gott som ingen sömn under en hel vecka.

Men nu vi här på nyårsafton och hoppas att fortsättningen ska bli det vi hoppades på när vi drog igång den 7 september.

Just den allra första dagen är svår att inte nämna i den här korta sammanställningen. Efter att ha jobbat nästan hela natten innan lanseringen gick vi ut i skarpt läge vid 9-tiden på morgonen. Fel fixades in i det sista och artiklar skrevs så datorn gick varm. Allt vi hade i textväg gick ut direkt. Kaotiskt och med mängder av nödlösningar. När vi framåt kvällen äntligen kunde låsa dörren till redaktionen fanns knappt energi kvar att hasa sig ned i redaktionssoffan.

Nästan lika pulsfyllda har varenda dag varit sedan dess – politiska möten, kundmöten, idrottsmatcher och tekniskt fixande har fyllt våra dagar. Många mil har det blivit i bil under hösten och möten har avlöst varandra i uppbyggandet av ett nätverk för 24i. Vi har tagits emot otroligt bra nästan överallt och är stolta över det vi åstadkommit på den här korta tiden. Många läser 24i och över 1000 personer gillar oss på Facebook.

Sedan helglugnet infann sig strax före jul har vi ägnat en del tid till analys av de här första månaderna. Inte en enda ledig dag på fyra månader måste ju ge något positivt tillbaka. Orkar vi spänna bågen och höja ambitionerna inför 2013?

Svaret var enkelt när vår analys var klar. Javisst, ska bågen spännas. Visst är det mycket slit, men vi har haft roligt nästan varje dag. Nu ska fokus sättas på innehållet, på journalistiken och på en lite mer uppkäftig 24i. Vi ska bli lite kaxigare och lite modigare och vi ska definitivt överraska er läsare. Det är ju ändå er vi jobbar för att tillfredsställa och roa.

Med dessa ord vill vi tacka för allt stöd vi fått under de här första månaderna. Fortsätt kommunicera med oss och fortsätt tipsa oss. Och ta det lugnt ikväll.

Gott Nytt År!

Anna Magnusson och Tomas Källberg

1 Comment

 1. Gott nytt år.

  Ni behövs verkligen i Bergslagen. Tuffa reportage
  och granskningar av ”politikers och tjänstemäns”
  sätt att ta ut svängarna, behöver sättas under lupp.

  Jag har full förståelse för Era problem, när det
  läggs ut en ”omertà” över det kommunala. Det blir liksom lite ”svårpratat”, när folk inte törs yttra sig, i rädsla för att mista sina jobb.

  Hoppas att orken sitter i under det kommande året,
  men jag är definitivt en supporter.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.