Eduardo och Karen Souza, nytt föreståndarpar på Gåvan, Nora.

Gåvan i Nora firar med omstart

i ETTAN/NORA

NORA. På lördag blir det något av en omstart för Gåvan Secondhand i Nora.

Visserligen har försäljningen (och inlämningen av gåvor) varit på gång efter sommaren, med alla norabor som hänger på låset, så fort som det är öppet.

Men från den 1 september har Bergslagskyrkan, som står bakom Gåvan, anställt ett föreståndarpar – Karen och Eduardo Souza.  De kommer att helt inrikta sig på Gåvans fortsatta struktur och engagemang för utsatta människor i biståndsländer, men också i fortsättningen ännu mer för sociala insatser i Sverige.

Eduardo och Karen kommer närmast från Älmhult, med sina fem barn, och har slagit mer bopålarna i Nora. Eduardo har sitt ursprung i Brasilien.

På lördag händer något mera speciellt. Alla som kommer till Gåvan bjuds på fika. Kaffeserveringen under lördagarna har av kända anledningar fått stå tillbaka. Men nu vill man fira och bjuder kunderna på lördag.

– Vi vill säga tack till alla norabor som ställt upp och skänkt så mycket, som sedan kan omvandlas till ekonomiska resurser som blir till hjälp för utsatta människor, säger Eduardo.

FOTNOT: Gåvan Secondhand, som är en del av Bergslagskyrkans satsningar, finns i före dettad Betelkyrkans fastighet, Brunnsgatan 20.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.