Björn Persson har inte svårt för att le efter övertagandet av Lindegården.

Gladaste krögaren den här fredagen

i ETTAN/LINDESBERG/NÄRINGSLIV

LINDESBERG. Krögarparet Björn och Malin Persson har inga problem att le denna fredagskväll. Under dagen stod det klart att paret övertar Lindegården och därmed överger man nuvarande krogen Bergsfiket.

-Ett turbulent år som slutade på det perfekta sättet, säger Björn Persson.

Att vara krögare på 2020-talet handlar långt ifrån enbart om att servera god mat. Mycket handlar om att hålla kostnaderna nere, samtidigt som kunderna ska bli nöjda. Att kunna räkna är ett måste när personal- och hyreskostnader ligger långt över andra branschers baskostnader.

-Jag försökte ganska länge komma ur Krydda, säger Björn. Men man har ju ett avtal som gäller och det var först när lokalen för Bergsfiket kom upp som tillfället gavs.

Ett turbulent år där verksamheten på Krydda i Lindesberg Arena avslutades för några veckor sedan för att övergå i den parallellt uppstartade krogen Bergsfiket i nybyggda Bergsparken. Och som om någon månad övergår i att Björn och Malin återstartar nyligen konkursade Lindegårdens Värdshus.

-Vi skrev på i tisdags och har tillträde från 1 augusti, berättar Björn. Det är ett bra slut på ett turbulent år.

Björn berättar vidare att hans företag förlorat 2,5 miljoner under de tre senaste månaderna, men att nya och lägre hyreskostnader kommer att skapa förutsättningar för en bra fortsättning.

-Så här är det nog att vara krögare, säger Björn. Man får ta det som finns om man vill etablera sig, men efter de här flyttarna känns det som om Lindegården är hemma.

Björn och Malin kommer att vara rädda om Lindegårdens koncept, men Björn aviserar också att det kommer att bli en del förändringar.

-Så måste det bli, säger Björn. Vi kommer, förutom luncherna, att ha räkfrossa och andra temakvällar på Lindegården. Vi har massor med idéer redan nu och det råder ingen brist på samtalsämnen hemma ikväll.

Enligt obekräftad uppgift är redan en ny krögare klar för restaurangen i Lindesberg Arena, men vad som kommer att hända med lokalen där Bergsfiket huserar är obekant. Bergsfiket kommer att fortsätta servera lunch och övrigt till dess man helt går över till Lindegården.

-Jag kommer åtminstone att sova gott inatt och kanske kostar vi på oss en liten skål, avslutar Björn Persson.

1 Comment

 1. Lycka till med driften av Lindegården!
  Hade varit tråkigt om detta omtyckta ”matställe” försvunnit!
  Att någon skall kunna driva Bergsfiket Restaurang med lönsamhet
  är knappast troligt ens den dag Corona smittan är under ”kontroll”.
  Den höga hyran, underlaget för att locka gäster och lokalernas utformning
  går helt enkelt inte ihop!
  Man undrar hur/vad kommunens och regionens politiker tänkte, när de beslutade att bygga restaurang i samma hus som nya vårdcentralen Bergsparken.
  De onödiga satsningarna på tomma och halvtomma lokaler i Bergsparken blir en tung kostnad för oss skattebetalare för lång tid framöver!

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.