God Jul önskar 24i

i BLOGG/ETTAN

KRÖNIKA. Som vanligt vill 24i med denna lilla hälsning att önska alla läsare, annonsörer och samarbetspartners en riktigt God Jul! Julhälsningen sammanfaller denna fredag med Källbergs krönika.

Jag saknar annandagsbandyn

Julen 2021 påminner i allt väsentligt om julen 2020 och rubriceras i kategorin ”Ovanliga jular”. Pandemin håller oss fortfarande i ett hårt grepp och vi får njuta av skinka och sill och nubbe för den som vill. Förhoppningsvis är den här julen den sista julen med restriktioner – åtminstone på många år.

Vi får göra julen till något lite extra i alla fall, i mindre skala. Griljerad julskinka, anjovissalt Janssons frestelse, revbensspjällen, prinskorven och delikata köttbullar varvat med egenhändigt kryddad sill, lax i rökt eller gravad form är en bra utgångspunkt. Dessutom kan man skicka en julhälsning till de man inte kan umgås med. Ett sms eller ett mejl kostar minimalt med energi och kräver inte ens ett frimärke.

För egen del hoppas jag på riktigt lugn helg. Det spelar i och för sig ingen roll om jag tvingas sätta mig vid datorn även framåt kvällen eller under juldagen, men om jag måste skriva något handlar det oftast om en trafikolycka eller en brand – och det vill ju ingen av oss ska inträffa.

Det enda jag har inskrivet i kalendern under julen är den sedvanliga annandagshandbollen. För några år sedan brukade jag starta annandagen på Danfo Arena i Nora och bandy för att sedan åka till Lindesberg Arena för att bevaka handboll. Det är faktiskt bara några år sedan Nitro Nora BS spelade annandagsmatch mot Örebro SK på Karlsäng, och trots kalla händer och fötter, det fungerar liksom inte att fotografera bandy med handskar, älskade jag att se bandymatcherna i Nora. Man kan undra vad som hände? NNBS spelade i Allsvenskan säsongen 2017/2018, vann Division 1 säsongen efter och blev tvåa i Division 1 så sent som 2019/2020. Säsongen efter tvingades man dra sig ur seriespelet sedan politikerna i Nora kommit på att bandy inte ska få finnas i Nora på grund av att det var för dyrt. Istället satsade man på ett Allaktivitetshus i före detta Windahls gamla bilhall till en kostnad som skulle betala såväl bandyis på Karlsäng som konstgjorda skidspår vid Digerberget. Man får lyfta på hatten för buggande pensionärer och bågskyttar som blev vinnarna, men likt förbannat saknar jag annandagsmatcherna på Karlsäng.

Nå, jag ska inte sitta här och vara sentimental. Kanske blir det ändring efter nästa val och jag är ju inte ens Norabo längre. Nu får jag nöja mig med handboll och det är inte kattpiss, det heller. LIF Lindesberg möter OV Helsingborg i Lindesberg Arena på annandagen i en match som blir oerhört tuff för hemmalaget, men som måste bli ett avstamp mot en fantastisk vårsäsong. Efter matchen väntar lite vila och hård träning då nästa match spelas först den 16 januari och då LIF måste vinna borta mot Anderstorp plus förhoppningsvis sju, åtta matcher ytterligare av de som återstår innan vi kan summera säsongen. Jag säger förstås God Jul till Preben och hans manskap och önskar lycka till!

Jag avslutar med ett konstaterande. Ikväll äter jag samma mat som alla läsare av den här krönikan. Finns det någon som äter något annat än skinka och Jansson ikväll? Jag kommer förmodligen att spilla både rödbetssallad och senap på den ljusa skjortan, men ändå önskar jag er alla en riktigt kladdig och God Jul!

2 Comments

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.