Målvakten Amanda Magnusson var skillnaden.

Godkänt när LIF dam slog Hammarby

i HÄLLEFORS B/LINDESBERG/SPORT
Målvakten Amanda Magnusson var skillnaden.

LINDESBERG. LIF Lindesberg dam faller då och då igenom i matcherna, men spelarna har en bra moral och orkar oftast jobba sig tillbaka. Flera dippar mot Hammarby på lördagen, men en vilja att vinna gjorde att man – vann.

Matchen slutade 24-21 (11-11).

Lindesberg Arena lever. På den ena halvan av hallen spelade Lindesberg Volley elitseriederby mot Örebro och på den andra tog LIF Lindesbergs damer emot Hammarby i mellansvenska division 2. Publikmässigt vann LIF-damerna stort.

Ett ungt LIF Lindesberg är bra när spelarna vågar, springer och inte tänker så mycket på att man vill vara ett topplag i tvåan. Flera talanger finns i laget och när man spelar med självförtroendet påkopplat ser det riktigt bra ut.

Det handlar om att ta tag i dipparna under matcherna, som lika gärna kan komma mot topplag som mot bottenlag. Mot Hammarby kom flera dippar, men LIF-spelarna redde till slut ut det hela och betyget blir förstås godkänt.

I handboll är målvaktsspelet viktigare i många andra lagsporter och LIF kan tack målvakten Amanda Magnusson för några helt avgörande räddningar.

En lagseger, men med målvakten i centrum, är vanligt i handboll. En räddning betyder ofta två mål på raken och precis så var det när LIF mötte Hammarby.

Mål LIF Lindesberg: Ronja Lundell 5, Ida Rudh 5, Natalie Forslund 5, Amanda Olofsson 3, Emma Hultgren 2, Ellen Lövgren Brändh 1, Felicia Gunnarsson 1, Fia Kruse 1, Louise Fahlén 1.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.