Göran Skoglund om att vara opartisk och oberoende

i ETTAN/INSÄNDARE/DEBATT/NORA

INSÄNDARE/DEBATT. Insändarskribenten Göran Skoglund i Nora blev refuserad när han skickade sitt förra debattinlägg till Nerikes Allehanda och är förstås irriterad. Här ger han sin bild av det hela. Läs Göran Skoglunds debattinlägg här.

Ord mot ord och otrevliga diskussioner

Efter det att 24.i publicerat min insändare om, enligt min och många andras uppfattning, EPOK:s svek, har flera hört av sig och bett mig skicka insändaren också

till Nerikes Allehandas debattsida för att få ännu större spridning. Jag vill därför förklara för mina läsare att jag skickat insändaren även till Nerikes Allehandas debattsida men redaktören där uppger att han tillsammans med lokalreportern har tagit beslutet att inte publicera insändaren. På min direkta fråga varför svarar han att ord står mot ord och att de fick så mycket otrevliga diskussioner efter min förra insändare. Jag frågade naturligtvis hur ord kan stå mot ord i min insändare eftersom den helt bygger på två kyrkorådsbeslut, ett upprättat avtal och uppgifter från kyrkoherden.  Redaktören, som jag uppfattade ganska irriterad, svarade att det spelar ingen roll – jag har tagit beslutet.

Det är klart att Nerikes Allehanda själva beslutar om vad som ska publiceras men jag kan ju ifrågasätta debattsidans opartiska och oberoende ställning. Jag uppfattade nog att redaktören tagit partisk ställning i frågan och det kan väl ändå inte vara så illa att det är ett beställningsarbete från någon inom kyrkan. Jo, så illa befarar jag att det är och jag har vid diskussioner med företrädare för kyrkan inte gjort någon hemlighet av att jag tänkte skriva för att upplysa församlingsmedlemmarna om att ”ordningen inte är återställd” trots att viss verksamhet är tillbaka i kyrkan.

Göran Skoglund

Nora

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.